Going out with a bang. Het motto van velen. Op een dag houdt het leven op en dan nemen je geliefden afscheid. En daar heb je nu nog wat over te zeggen. Uit onderzoek is gebleken dat mannen graag humor op hun begrafenis zien. Ook al zijn we er zelf niet bij, er moet worden gelachen. Dus daar gaan we dan ook voor zorgen!

PanelWizard deed in opdracht van Yarden onderzoek naar wat de Nederlandse bevolking wat ze belangrijk vindt aan een uitvaart. Voor 61% van de ondervraagden was er ruimte voor vrolijkheid. Mannen gaven aan vooral ‘humor’ en ‘luchtigheid’ belangrijk te vinden. Alleen blijkt het vaak lastig om deze elementen in een zwaar afscheid te verwerken. Toch is het wel mogelijk, als je zelf je wensen kenbaar maakt. Ook al gaat voor jou het lichtje nog lang niet uit, maak dit onderwerp eens bespreekbaar. Dan is ook jouw laatste feestje een echte knaller!

Muziek
Het is meerdere keren bewezen dat je met muziek emoties kunt sturen. Daarom is dit de sleutel tot succes op je afscheidsplechtigheid. Dé ultieme manier om mensen een glimlach te bezorgen. Een beetje morbide, daar houden we wel van. Kies bijvoorbeeld voor een licht ongepast nummertje, die doet het vast goed bij je gasten. Bijvoorbeeld ‘Light my fire’ voor een crematie of Jamiroquai’s ‘Deeper Underground’ op een begrafenis.

Speech! Speech! Speech!
Heb je een komiek in de familie? Of die ene goede vriend, die altijd de lachers op zijn hand heeft? Vraag hem dat als het ooit zover komt, of hij dan een toespraak wil houden met meer dan 3 flauwe grapjes. Dit maakt de dienst wat luchtiger en geeft hem de mogelijkheid om jou nog één keer goed voor schut te zetten.

Rouwclown
Een wat? Een rouwclown. Deze ‘gentleclown’ maakt geen grappen, maar biedt troost met zijn onbevangen houding. Als er dan een goede grap wordt gemaakt en niemand lacht, zorgt de rouwclown ervoor dat mensen het ‘okay’ vinden om toch te grinniken. Hij of zij doorbreekt taboes, op een niet-storende manier. Het is uiteraard verstandig van je familie om deze clown van tevoren een keer te spreken.

Rouwkaart
Als je er dan toch over praat met familie en/of vrienden, geef dan ook meteen aan wat je graag op je rouwkaart zou zien. Wat dacht je van een geinig gedicht of een beroemde quote van onze eigen Hans Teeuwen? Of een foto van jezelf met een gekke bek. Er zijn zo veel manieren om de scherpe randjes van verdriet te halen. Humor werkt therapeutisch, met een lach en een traan.

Weet jij manieren om een uitvaart van humor te voorzien?

Leave a Reply