Tuinieren is voor mietjes? Wie dat vindt heeft nog niet eerder gekeken naar ‘s werelds duurste tuinen. Een tuin zorgt voor rust. Een tuin straalt luxe uit. Een tuin is een soort oase van geluk…en daarom hebben wij on the office maar liefst 8 verschillende planten staan. De geur van succes, en bladluis. Heerlijk!

Wij hebben voor jou ‘s werelds duurste tuinen op een rijtje gezet. Kan jij je lekker vergapen aan de luxe (en groene vingers) van anderen (en de tuinman van die anderen):

Leonardslee Garden (+$7M)

De wereldberoemde Leonardslee Garden is een bucketlist-item voor ieder die gek is op groen in combinatie met luxe en weelde. De riante tuin omvat meer dan 225 hectare en ligt in het westen van Sussex, Engeland. In de tuin tref je watervallen, exclusieve planten en bloemen, meren én zelfs kangoeroes aan… true story.

Wallabies in…
Kinabalu National Park Garden ($+10M )

Het Kinabalu National Park biedt voor zowel touristen als voor locals een rijk natuurgebied van oerwoud, bossen én meren. In 2000 is het park uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Park vanwege het grote aantal van exclusieve bloemen (waarvan sommigen per stuk al meer dan $8000 waard zijn) en de bijna uitgestorven diersoorten (meer dan 300 vogelsoorten die je nergens anders in de wereld zou aantreffen).

IMG_4949

Lotusland (+$15M)

Dit landgoed wordt beheer door de beroemde opera-zangeres Ganna Walska. Zij wist een aantal miljoen bij elkaar te zingen en dat besteedde zij klaarblijkelijk aan haar unieke collectie van planten én landschappen. Wellicht had het ook wat te maken met de smaak van haar rijke man/baron, en de uitvinder van de Death Ray (Google maar), die eveneens gigantische bedragen in het landgoed investeerde. Slechts een aantal bezoekers per jaar mogen de tuin betreden.

Lotusland

Ace of Diamonds (+$30M)

Alleen de naam klinkt al luxe, en precies dat straalt deze Ace of Diamonds tuin ook uit. De tuin werd ontworpen door oppertuinman David Domoney én wat hij samenstelde is een mix van ultra-exclusieve planten en flora-diamantjes (figuurlijk). De planten zijn vernoemd naar diamanten dus pas op dat je niet op de ‘Juniperus Emerald Spreader’ of de  ‘Pulmonaria Opal’ stapt!

Ace of Diamonds

Mocht je nou zelf een pareltje van een tuin hebben en daar ultiem van willen genieten… bouw een buitentuin met tuinkamers . Prachtige designs voor de prijs van een mooie bloem (in Lotusland), check Tuinmaximaal!

Leave a Reply