Tegenwoordig is het helemaal niet zo uitzonderijk meer om sneakers te dragen onder een nette outfit. Het is een makkelijke manier om je pak iets meer casual te maken zonder dat je inlevert op stijl. Bovendien blijft het vervangen van je chique schoenen met een paar sneakers een leuke manier om de regels te breken. Zorg er alleen wel voor dat je dit op de juiste manier doet. Waar moet je rekening mee houden bij het combineren van sneakers en pak?

The Suit

Voor je ook maar na gaat denken over de juist sneakers, is het essentieel dat je pak perfect op maat is gemaakt. Een baggy kostuum is een no go bij deze combinatie, dus kies voor een pak met een slim-fit. Bovendien is het beter om een stukje huid of sok te laten zien, dan dat je pantalon in je schoen valt. Dus zorg ervoor dat je pak niet te lang is.

The Sneaker

De belangrijkste tip voor de juiste sneaker is: houd het simpel! Die hippe, atletische sneakers die een geweldige prestatie beloven kun je beter op het basketbalveld laten. Ga liever voor een lage basic sneaker. Ook de kleur is essentieel om de sneakers-met-pak look klaar te spelen. Een aantal opties:

Converse All Star Low

Fragment
Replay sneakers low

replay
New Balance sneaker low

New Balance
The Place

Als je eenmaal de perfecte sneaker hebt gevonden, wil je die eigenlijk overal wel dragen. Toch is dit niet het beste idee. Sneakers en pak werken in de ene situatie nou eenmaal beter dan de andere. Als je bij een formeel bedrijf werkt (advocaat, ayone?) laat die hippe schoentjes dan maar even thuis en kies voor je wingtips. Is je baan informeler of ga je naar een afspraak waar strak in pak niet de dresscode is? Dan is het tijd om te shinen in je nieuwe stappers.

Bestel je eigen herensneakers online! “Dress well is a form of good manners.” – Tom Ford

Leave a Reply