We leven in een tijdperk waarin je de meeste foto’s maakt en deelt via je smartphone. Toch weegt dit niet op tegen de professionaliteit en kwaliteit van een camera. Wel is het lastig om in deze grote markt een geschikte camera te vinden. Immers, voor iedere soort fotografie bestaat er wel een vlaggenschip. Daarnaast variëren de prijzen ook behoorlijk. Waar moet je opletten bij de aanschaf van een camera?

-Zoomen
Het klinkt allemaal heel spannend om 50x in te kunnen zoomen, maar de realiteit leert ons dat je ver weg moet blijven van fabrikanten die dit wapenfeit maar al te graag gebruiken, de combinatie tussen optische en digitale zoom is waar het om gaat.

-Toekomstperspectief 
Koop je een camera voor een korte vakantie of ben je van plan er echt werk van te maken? Niets is meer zonde dan een camera met speciale, dure lens die daarna ligt weg te stoffen. Kies een camera van topkwaliteit die nog jaren mee kan gaan.

– Wat voor fotograaf ben jij?
Ben jij een fotograaf die foto’s wil maken voor Instagram en/of Facebook of ben je van plan om vreemde culturen vast te gaan leggen? Bepaal voor jezelf het doel, wat voor objecten (bewegend), wat de lichtomstandigheden zijn en hoe je het wil vastleggen.

Meer informatie op Cameratools.nl


Leave a Reply