Maandenlang had je gedroomd van het opzetten van je eigen business. Wanneer de dag eindelijk is gekomen dat je jouw oud-collega’s uitzwaait begint het avontuur. Inschrijven bij de KVK, op bezoek bij de accountant, netwerkevents bezoeken en… je eigen social media page starten. Het is niet eenvoudig om van 0 een business te creëren, maar hé: meerdere ondernemers zijn jou voorgegaan. Dus jij kan dit ook. Toch vergissen veel beginnende ondernemers zich in de kracht van Social Media. Het is op deze platforms waar jij een following kan creëren. Een following waar geld uit kan ontstaan.

Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en Periscope. Een kleine greep uit het assortiment Social Media. En dan hebben we het nog niet eens over de applicaties die groeiende zijn en binnenkort Sillicon Valley gaan overnemen. Maar waarom is Social Media belangrijk voor jouw start-up?

– Opbouwen klantenkring

Op Social Media vind je niet alleen huismoeders die zich suf scrollen, maar ook serieuze bedrijven die zich hier profileren en op zoek zijn naar nieuwe business. Waar je vroeger zaken kon opbouwen door middel van mond-op-mond reclame daar kan je nu successen boeken met Social Media. Een nieuw product gelanceerd? Maak de post sponsored en je bereikt duizenden nieuwe klanten!

– Directe feedback 

Een marktonderzoek opstarten is altijd slim om te doen, vergis je echter niet: je kan nooit de échte gedachten pijlen. Gelukkig kan je met social platforms direct vragen om feedback, en geloof me: de gebruikers nemen in Nederland geen blad voor de mond!

– Social CRM

Bekijk je CRM gegevens online, zo houd je gemakkelijk alle acties van je gebruikers bij. Of ze nu een bericht liken, een aankoop doen via Facebook of ze gewoon een vraag stellen, met PerfectView CRM Online heb jij alle functionaliteiten tot je beschikking.

Leave a Reply