We hoeven je natuurlijk niet meer uit te leggen waarom jij de komende maanden keihard moet bikkelen voor een geweldig zomerlichaam. Volgens de doorgewinterde sporters en fitness-fanaten ben je te laat, maar wat ons betreft is beter laat dan nooit beginnen ook een motto. We leven begin maart dus dat betekent dat je nog een paar maandjes hebt om een aardig zomerlichaam te kweken. Met de juiste oefeningen, een goed afgewogen eet/trainingsschema en voldoende rust moet je zeker een kleine transformatie kunnen bewerkstelligen.

Vandaag richten we ons op de borstspier. Deze bestaat uit twee onderdelen: Pectoralis Major en Pectoralis Minor. De grote borstspier zorgt voor stabilisatie van de schouders en geeft de mogelijkheid om ze naar binnen te trekken en te draaien. De kleine borstspier heeft met name de functie om de schouder naar beneden te trekken. Oefeningen voor de borst zijn o.a. bankdrukken, fly’s, push-ups en bar dips.

  • Train je borst zwaar (4 reps, setjes van 8-10)
  • Train je borst minimaal twee keer per week, 4 oefeningen per keer
  • Focus met je oefeningen op de bovenzijde van de borst (incline press, incline flyes)
  • Verander je trainingsschema om de 8 weken (variatie geeft een boost)
  • Train voor de massa met dumbells en barbells, focus op het ‘shapen’ met de machines

Vraag in je gym of ze je willen helpen met het opstellen van een voedingsschema én wees niet bang om anderen om hulp te vragen. Lees je daarna goed in op het internet en bestel eventueel wat ondersteuningen in je voeding op Bodyenfitshop.nl. Perfectioneer je oefeningen, maak fitness je lifestyle en dan ga jij binnen afzienbare tijd resultaat zien. Succes!

Leave a Reply