Je kunt eindelijk een grote stap in je leven maken: een huis kopen.‘Mocht even duren’ denk je dan. Hup alle stappen even snel afhandelen en klaar is kees. Het ziet er allemaal wel zo makkelijk uit met wat handtekeningen en een voor de hand liggend hypotheek, maar dat is het niet. Er worden nog steeds genoeg fouten gemaakt binnen de huizenmarkt en het kiezen van een hypotheek.

ZZP’er

Een hypotheek kun je bij verschillende organisaties aanvragen. Het is maar net waar je terecht komt. NIBC Direct biedt een perfecte hypotheek aan die erg handig is voor zelfstandige ondernemers. Ook als je nog niet drie jaar zelfstandig ondernemer bent, je kunt bij NIBC Direct goed terecht. Hoe langer je bezig bent, hoe meer ze van je inkomen meenemen voor het berekenen van je maximale hypotheek.

Pas op de fouten!

Naast een hypotheek voor een zelfstandige ondernemer is het ook verstandig om een hypotheek voor je eigen huis af te sluiten. Daarover denken we vaak iets te simpel. ‘Je maakt een deal, regelt een hypotheek en pakt je spullen in’ is niet hoe het in werkelijkheid in elkaar zit. Een foutje is sneller gemaakt dan je denkt omdat er veel meer bij komt kijken. NIBC Direct heeft een aantal fouten geconstateerd.

Vergeet de WOZ-waarde en het bedrag waarvoor een hypotheek is afgesloten niet. Velen kijken hier niet eens naar!

Ook kunnen mensen hun eisen niet altijd aan de kant zetten. Vergeet om naar de gebreken of achterstallig onderhoud te kijken niet!

Wees niet té enthousiast en wacht even met het tekenen. Het zou wel erg zuur zijn als je geen hypotheek kan krijgen terwijl je het contract al hebt ondertekend.

Hierboven drie voorbeelden. Er volgen nog vijf andere fouten die in het artikel van NIBC Direct staan. Neem gerust een kijkje! Misschien schud dit je wel wakker net voordat je van plan was om een persoonlijke krabbel rechts onderin te plaatsen?

Leave a Reply