Gezond en vegetarisch eten wordt steeds meer in de spotlight gezet. We kunnen toegeven dat het een hype begint te worden en wij zelf ook aan die hype willen meedoen. De vraag is echter, welke gerechten zijn daadwerkelijk ook echt lekker en niet alleen gezond? In dit artikel komt ‘Hummus’ aan bod.

Lopend door De Pijp (waar anders) kwamen we aan op een rustig plekje waar ‘Sir Hummus’ zich bevindt. Een klein eettentje dat in het teken van Hummus staat natuurlijk. Binnen ziet het er erg schattig en biologisch uit. Aan de linkerkant kan je zelf water uit de kraan halen terwijl er aan de rechterkant zich een aantal zitplekken bevinden. Veel mensen komen Hummus of pitabroodjes ook afhalen waardoor het er continu druk is.

Bestellen maar!

Je kan voor een groot of een klein bord Hummus kiezen. Eenmaal een keuze te hebben gemaakt kun je ook uit een x aantal toppings kiezen wat er extra aan wordt toegevoegd. Het werd ons aangeraden om voor de nieuwe pitabroodjes te gaan. Een ‘geheim recept’ zoals de eigenaar dat zegt. Logisch ook aangezien de broodjes té lekker voor woorden waren. Vers, zacht, perfecte smaak.. wat moet ik er nog meer aan toevoegen?

Groene saus

Naast een bord met Hummus, krijg je er nog een bakje met augurken en een bakje met salade bij voor de smaak. Tevens krijg je er een geheimzinnige, groene saus bij. Ondanks dat ik niet weet wat voor een soort saus dit precies was, de combinatie samen met de Hummus is in ieder geval erg lekker.

Naast het overheerlijke eten, word je ook nog eens vriendelijk geholpen. De eigenaar zelf komt uit Jeruzalem, dit verklaart zijn liefde voor Hummus. Na dat hij een studie in Amsterdam had gevolgd en de sfeer in de stad vooral erg ‘cozy’ vond, leek het hem een perfect idee om zijn Hummusliefde een plekje in Amsterdam te geven.

Sir Hummus is geopend van dinsdag tot en met zondag. Maandag hebben ze een dagje rust.

Leave a Reply