Video’s editten en foto’s editten, twee van mijn favoriete bezigheden. Ten minste, op mijn nieuwe ZBook, niet op mijn oude laptop… Wachten op het laden… Stotterende beelden… Wie heeft hier nou tijd voor? Dit zorgde ervoor dat ik wel tien keer langer deed over het editten van een video.

“De HP ZBook Studio is gemaakt voor creatieve gebruikers met visie. Hij bezit de superkracht die u alleen verwacht van een desktopworkstation en heeft een strak, modern, uitstekend draagbaar design.” – HP

Eentje voor de creatieven

Als creatief heb ik vaak ontzettend veel ideeën (waar ik soms niet eens van kan slapen). Deze wil ik het liefst allemaal visueel uitwerken indien mogelijk. Daarom staan er naast al die zware programma’s als Photoshop en Premiere Pro (mijn videobewerkingsprogramma), ook heel veel (zware) beelden op mijn laptop.

Nou, dan moét je eigenlijk ook wel een laptop hebben die dat allemaal aankan. Tijd voor een life changing moment: een nieuwe laptop. Zelf ben ik geen Apple gewend dus blijf ik liever met Windows en Android werken. Uit de test is toen de HP ZBook gekomen!

Tevreden over de HP ZBook Studio

Een combinatie van stijl en kracht, daar hou ik van! De HP ZBook Studio heeft een schermdiagonaal van 15,6 inch (39,6 cm) en is het dunste en lichtste model met volwaardige prestaties dat HP tot nu toe op de markt heeft gebracht. Ondanks de grote kracht die de laptop bezit, is het niet van zwaar gewicht.

Even wat meer informatie over dit ideale werkstation, je kan het zelf zo gek maken als je wilt: combinatie van een Intel® Xeon®-processor (diverse opties beschikbaar), twee HP Z Turbo Drives G2 van 1 TB voor maximaal 2 TB totale opslagcapaciteit, maximaal 32 GB ECC-geheugen, tweemaal Thunderbolt™ en optioneel HP DreamColor UHD-scherm of FHD-touchscreen.

Voor het scherm kan er gekozen worden uit een haarscherp 4K UHD-scherm met (optioneel) HP DreamColor5 voor kleurkritische applicaties en een FHD-touchscreen, voor optimale visuele interactiviteit. Verder is er ook nog keuze uit Intel HD Graphics of een NVIDIA® Quadro® M1000M grafische kaart om nog productiever te werken.

Je merkt het wanneer deze laptop z’n best doet voor je

Wanneer ik bijvoorbeeld photoshop start begint de laptop geluid te maken (normaal gesproken hoor je niks van de laptop). Hij begint een klein beetje te zoemen en dat geeft me een gevoel van: “nu gaan we écht aan de slag!”. Video’s editten gaat fantastisch nu, aangezien de beelden niet meer stotteren.

Al met al is deze laptop dus echt een aanrader. En de vingerafdruklezer een fijne extra die een gevoel van luxe meebrengt. Ik ben fan!

Leave a Reply