Het is maar een eilandje, toch valt er (naast het genieten van heerlijk Grieks eten en drinken) nog verbazingwekkend veel te doen. Het zou niet mijn eerste keuze zijn maar ik ging met de meute mee. 11 daagjes op vakantie, genieten van het Griekse zonnetje… Kan ik weer terug?

Inpakken en wegwezen

11 dagen op vakantie, dat is een stukje langer dan de reisjes die ik normaal gesproken maak om over te schrijven. Toch ga ik het lekker kort houden, uiteraard heb ik dan ook veel gelegen in het zonnetje, gezwommen en gelezen en dat is natuurlijk niet heel interessant. Tot mijn verbazing was er overigens wel veel meer te doen op zo’n eilandje dan ik had verwacht.

Voor vertrek ben ik wel altijd een persoon die graag nog wat eigen eten meebrengt. Nee, dan heb ik het niet over hagelslag en pindakaas. Ik heb het over energierepen en verantwoorde snacks. We vertrokken erg vroeg dus om toch iets te “ontbijten” op zo’n vroeg tijdstip terwijl we onderweg waren, genoot ik van mijn Smart squeeze. Om toch eens iets anders te hebben dan die gewone repen bracht ik de Smart cakes van Body en Fitshop met me mee in het vliegtuig. Deze waren (helaas) erg geliefd en moest ik dus delen. Gelukkig had ik ook nog een paar verantwoorde luikse wafels in mijn koffer verstopt voor mij en mij alleen…

Crossen in de jeep

Ken je dat gevoel? Het vliegtuig uit lopen en dan tegen een muur van warmte aan lopen op je vakantiebestemming? Heerlijk. Het gevoel van de start van een aantal heerlijke zomerdagen. Vakantie is tot rust komen, toch vind ik het wel altijd leuk om activiteiten te doen op vakantie.

Gelukkig dacht ik hier niet als enige zo over, dus gingen we crossen in jeeps over het eiland. Ja, ook ik mocht een eigen jeep! De hele dag heb ik genoten. Daarnaast zijn we ook nog de boot op geweest om Spinalonga te bezoeken.

Halve huisjes en winkels

Heel vroeger was dit een eilandje waar mensen besmet met Lepra heen werden gebracht. Vervolgens bouwden ze daar een bestaan op en indien er gezonde kinderen ter wereld werden gebracht, moesten deze afgestaan worden.

Uiteindelijk na jaren werd er een medicijn gevonden en toen was iedereen op het eiland genezen. De mensen wilden niet weg van het eiland, want daar was hun leven opgebouwd. Dus werd er een vleugel met nieuwbouw gemaakt aan het eiland. De oude stad is toen geplunderd door hotel makelaars. Zij stalen de deuren, ramen en alles wat zij konden gebruiken. Vandaag de dag is het dus een verlaten stad met halve huisjes en winkels.

Opblaas flamingo – RADBAG
Muziek:
Solidisco – Summer Heat (Dubdogz Radio Mix)
Dillon Francis – Anywhere (Felix Cartal Remix) ft Will Heard

Leave a Reply