Thuiskomen van een vervelende werkdag omdat je collega net even anders reageerde dan dat je had gehoopt en alles in elkaar willen trappen.. ken je dat gevoel? Ja ik denk dat meerdere mensen dit gevoel met jou kunnen delen. Het is alleen wel erg zonde van je spullen als je je agressie daarop gaat afreageren natuurlijk.

De vraag is nu alleen: wat moet je hieraan doen? Schreeuwen tegen je collega is geen optie aangezien de kans op ontslag groter wordt. Afreageren op je vrouw is geen discussie over te plegen. Of je wilt scheiden, dat is dan een ander verhaal.
Oké, genoeg over al dat drama aangezien er een makkelijke oplossing bestaat voor dit alles: vechtsport!

Er is een flinke toename in de populariteit van vechtsporten. In de afgelopen jaren is een grote aandacht voor sport in de media gebleken, dit spoort mensen aan om meer te gaan sporten. Grote vechtsportevenementen worden soms zelfs live op televisie uitgezonden. Hiernaast is er vanuit de sport zelf beweging op gang gekomen om de sport positief te belichten.

Voordelen

Het klinkt in eerste instantie een beetje ‘heftig’, een vechtsport. Maar er zitten meer positieve kanten aan vast dan dat je zou kunnen bedenken:

-Je leert doelen te stellen. Je kan streven naar een nieuwe band of overwinning bijvoorbeeld.
-Je kan je zelfvertrouwen verhogen. Je eigenwaarde gevoel krijgt een ‘boost’ waardoor je je agressie ook sneller opzij kunt zetten.
-Het onbewust ontwikkelen van meer respect naar anderen. De agressie voor je lieftallige collega op een andere manier tonen als het ware.

Dit zijn een aantal voorbeelden. Voor iedereen valt het natuurlijk anders. Maar het is zeker niet verkeerd om te weten dat je niet alleen aan je lichaam, maar ook aan je persoonlijkheid kan werken.

Thuis oefenen

Het enige nadeel hiervan is dat je naar trainingen moet gaan, en dit is niet altijd even handig als je een fulltime job hebt. Daarom biedt fightshop handige puzzelmatten aan om thuis oefeningen uit te proberen. Een ‘puzzelmat judo’ is erg handig voor als je onhandige hoeken in je huis hebt.

Leave a Reply