Achter elke baard valt wel iets te verstoppen. Een litteken? Of misschien wel je babyface? Niet voor niets dragen alle spionnen in tekenfilms en cartoons een nepbaard. Ook in de realiteit geven de baarden mannen een heel ander uiterlijk. Het is dan soms nog schrikken ook wanneer ze zichzelf opeens ontdoen van de baard.

Een baard staat voor mannelijkheid en in sommige culturen staat het weer voor eer. In andere culturen staat de baard als symbool voor slechte verzorging. In puur biologische termen is het één van de secundaire geslachtskenmerken. Zo veel informatie over een stukje haar, wie had dat gedacht…

En wat vinden de vrouwen?

Het is zo iets normaals maar ook weer niet. De ene vrouw vind je meer dan aantrekkelijk met een baard, terwijl de ander er van wegrent. Smaken verschillen zeggen we maar zo. Wat wel grappig is dat in steden baarden veel vaker voorkomen, vooral baarden die er opvallend uitzien. De ene heeft een baard zo lang als die van de Kerstman, terwijl de ander toch iets meer bescheiden blijft met stoppels.

Uit een onderzoek is gebleken dat vrouwen een gezicht met zware stoppels het meest aantrekkelijk vinden. Ze vinden het een sexy look hebben. Op de tweede plek staan lichte stoppels gevolgd door een volle baard en een gladgeschoren gezicht. Dit is een algemeen onderzoek natuurlijk, het is maar net wat de vrouw in kwestie zoekt.

Verwen jezelf!

Als je dan toch voor een baard kiest, stoppels of lang, kan je je baard net zo goed bij een kapper laten scheren. Door de mesjes die de gespecialiseerde kappers hiervoor gebruiken raakt de baard niet beschadigd en wordt op een bijzondere manier verzorgt. Zij scheren/knippen voor jou de perfecte vorm zonder dat jij je thuis zorgen hoef te maken of het ergens op lijkt.

Als je dan toch zoveel moeite doet om een baard te laten staan, dan moet je je baard ook met veel moeite en liefde verzorgen. Vind je niet?

Leave a Reply