De titel zegt het al, de stad die nooit slaapt: New York. Ik mag met trots zeggen dat ik afgelopen week de stad met eigen ogen heb mogen ervaren. Eindelijk het immense gevoel mogen meemaken die je krijgt als je door de stad aan het wandelen bent.

New York City is in één woord ongelooflijk. Met het zes uur tijdsverschil kwam ik in het hotel om 22:00 uur aan. Kapot natuurlijk na 7,5 uur vliegen en wetende dat het in Nederland op dat moment 4:00 uur was. Ach, je dwingt jezelf om te gaan slapen omdat je weet, dat als je wakker wordt het avontuur kan gaan beginnen.

Als je van plan bent om NYC te gaan bezoeken, kan ik je aanraden om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Want wauw, wat leg je daar toch veel kilometers af. Samen met mijn vader liepen wij dagelijks minimaal 10 kilometer om zo veel mogelijk van de stad mee te kunnen pakken. Dat heeft er wel voor gezorgd dat we ongeveer 80 kilometer in zeven dagen hebben afgelegd.

Kiekjes hier en daar

Bereid je camera/telefoon voor op een pittige fotosessie. Alle indrukken die je daar krijgt wil je natuurlijk vastleggen. Ik kan je zeggen dat elke straat, gebouw of bloemetje, het waard is om vastgelegd te worden in deze stad. Jij, als een echte toerist, doet dit natuurlijk ook omdat je alles met iedereen wilt delen.

Het is vanzelfsprekend dat je een bezoekje moet brengen aan alle bekende bezienswaardigheden. Van Rockefeller center tot het Vrijheidsbeeld. Alles is zo bijzonder en overal zit wel een verhaal achter. Met name het monument van 9/11, hier heb ik geen woorden voor.

The yellow cabs

Oh ja, vergeet jezelf niet voor te bereiden op iets meer drukte op de weg met iets meer geduld. De wegen staan vanaf 13:00 uur vast, elke chauffeur (waaronder alle gele taxi’s) claxonneert er op los, en toch schelden ze niet. Bijzonder he? Kan alleen in New York.

Verder kan ik alleen maar zeggen dat als dit alles jou aanspreekt of New York al op de planning staat, je het ook zeker moet gaan doen. Dit is een ervaring die ik zeker niet zou willen missen en genoeg over te vertellen heb. Alleen zonde als ik alles al voor ga kauwen, ontdek het lekker zelf!

Leave a Reply