Het is zover mannen, eindelijk weer een goede oorlogsfilm. Vanaf 1 februari, vandaag dus, verschijnt de actiefilm ’12 strong’ in de bioscoop. Deze verwachtte kaskraker neemt je mee in het verhaal van een special forces team op missie in Afghanistan.

9/11, voor iedereen is deze datum bekend, de meeste weten zelfs nog waar hij of zij zich bevond op het moment dat je het nieuws te horen kreeg. Twee vliegtuigen boren zich in de twin towers van New York. De taliban claimt de aanslag en de wereld reageert erop. Het ene continent heftiger dan de anderen, maar allen met sterke emoties. Weet jij de jouwe nog? Je hebt nu de kans om te zien hoe de US of A erop reageerde…

Een missie die niet verloopt volgens plan

Doug Stanton schreef het boek ‘Horse Soldiers’ dat in mei 2009 uitkwam. Dit was de aanleiding voor de verfilming van dit heroïsche waargebeurde verhaal. Onder regie van Nicolai Fulsig, speelt Chris Hemsworth de rol van een kersverse kapitein Mitch Nelson. Hij en zijn team van Special Forces worden uitgezonden op een geheime missie, na de vreselijke aanslag op 11 september 2001. Recht in het hol van de leeuw: Afghanistan. Echter gaat de missie niet als gepland en zullen zij te paard verder moeten…

Gedoemd om samen te werken met een Afghaanse krijgsheer ontstaat er een ongebruikelijke band tussen 2 werelden. Een collectief doel; de Taliban, verantwoordelijk voor de aanslag en verder terreur, uit te schakelen.

Houd je wel van een lekkere actiefilm? Kan jij oorlogsbeelden aan? Dan zit je vanaf vandaag goed in de bioscoop, want deze actiefilm zal vast en zeker onwijs vaak gedraaid worden… Wij zitten er klaar voor!

REGIE Nicolai Fuglsig
CAST Chris Hemsworth, Michael Shannon, William Fichtner, Michael Peña, Elsa Pataky, Rob Riggle, Austin Stowell, Geoff Stults, Trevante Rhodes, Navid Negahban, Taylor Sheridan, Ben O’Toole, Jack Kesy, Laith Nakli, Allison King, Yasmine Aker, Marie Wagenman.

Gesponsord door Independent Films

Leave a Reply