Iedereen kent ze wel, grenzen waarbij je tegelijkertijd in het ene land en het andere land kunt staan. Dit levert altijd de nodige toeristische kiekjes op voor thuis. Maar wat gebeurt er als er een moordzaak voorkomt, waarbij het slachtoffer met de ene helft van haar lichaam in Frankrijk ligt en de andere helft in de UK? 

Wellicht komt dit verhaal je bekend voor, ik heb het namelijk over The Tunnel. Een spannende serie gebaseerd op de populaire Deens-Zweedse tv-misdaadserie The Bridge.

Seriemoorden met sociaal-politieke motieven

Wie het bovenlichaam van een doormidden gezaagde vrouw op Frans grondgebied legt en het onderlichaam op het Brits gebied legt, doet dit zeker met voorbedachte redenen. Als het lijk van een vrouwelijk Frans parlementslid blijkt te zijn en er al snel meer slachtoffers volgen, is het overduidelijk. De rechercheurs, de Britse Karl en Franse Elise, hebben te maken met een seriemoordenaar met sociaal-politieke motieven.

Voor wie de eerste twee series al gezien heeft, hebben wij goed en slecht nieuws. Het wachten is eindelijk voorbij! Het derde seizoen gaat namelijk exclusief live onder de naam: “The Tunnel: Vengeance” op Videoland. Echter is dit ook direct het laatste seizoen van de serie…

Een gebroken gezinsleven en miskraam

Ook in de slotserie wordt het populaire Frans/Britse duo op de voet gevolgd. Het derde seizoen bevat zes delen en speelt zich in Europa af. Te midden van de hysterie rondom een vluchtelingencrisis, een toenemende dreiging van terrorisme en met extreemrechtse groepen aan de macht, moeten Karl en Elise op hun hoede zijn…

Detectives Karl en Elise worden geconfronteerd met een giftig en angstaanjagend duo. Hun afschuwelijke misdaden nemen steeds meer duistere en wanhopige vormen aan, om de politie uit te dagen mee te werken aan hun spel. Daarnaast speelt ook het privéleven van de twee hoofdrolspelers mee. Karl’s gebroken gezinsleven en een miskraam van Elise spelen een grote, emotionele rol in het laatste razendspannende seizoen.

Hoe scoort de serie?

Uiteraard checken we even de IMDb score voor jullie en dit is een dikke 7,8! Lijkt mij dus het proberen waard. Vanaf 16 februari is seizoen 3 van The Tunnel exclusief te zien bij Videoland.

Dus, ben jij op je avondje bankhangen alsnog op zoek naar wat spanning en sensatie? Wil je niet de deur uit maar breng je het liefst wel wat actie in je avond? Start dan vooral jouw marathon van The Tunnel…

Leave a Reply