De Olympische Spelen is nu in volle gang en het nieuws staat er vol mee. Elk land heeft zo zijn eigen kwaliteiten en zo ook Nederland. Als je van sport houdt, heb je vast iets meegekregen van deze Winterspelen van 2018. Nederland heeft op dit moment 14 medailles binnen gesleept die, jawel, allemaal schaatsend behaald zijn.

De Olympische Spelen in PyeongChang zijn al meer dan een week bezig en het nieuws staat er vol mee. Dit wereldwijde sporttoernooi dat iedere twee jaar wordt gegeven, bezorgt veel spanning bij de mensen.
PyeongChang kreeg in 2011 de voorkeur voor de winterspelen van 2018 boven het Franse ‘Annecy’ en Duitse ‘München’. De sporten zijn voor ons daarom vroeg in de ochtend, aangezien het daar 8 uur later is dan in Nederland.

Persoonlijk vind ik de Winterspelen net iets leuker dan de Zomerspelen. Samen met je geliefde of familie voor de televisie hangen met een dekentje, terwijl het buiten (misschien wel aankomend weekend) 10 graden onder nul is. Erg toepasselijk voor bij deze Winterspelen op de televisie. Toevallig is Nederland ook nog eens een ster in het onderdeel schaatsen, dus genoeg momenten om even lekker vol zenuwen en adrenaline Sven Kramer of Irene Wüst te bewonderen.

De grachten zijn onze redders!

Alle landen hadden zo hun eigen versies over ‘waarom Nederland toch zo goed is in schaatsen’. Bijna allemaal kwamen ze wel met elkaar overeen, maar de Verenigde Staten overtrof alles. Volgens hun zijn wij goed in schaatsen omdat ‘door de grachten’ ons transportmiddel zou zijn. Ik moest hier wel even van lachen, en jij vast ook.

De Nederlanders hebben zich voor schaatsen, shorttrack, skeleton en snowboarden gekwalificeerd. Met de 14 behaalde medailles kunnen wij voor nu vol trots zeggen dat wij vierde staan in het klassement. Dit kan natuurlijk nog veranderen met nog drie dagen te gaan, maar voor zo’n klein landje is dit zeker geen verkeerde prestatie. Laten we niet zo streng zijn op onszelf en genieten van de winst die we wél behaald hebben.

In 2022 zullen de Olympische Winterspelen in het Chinese Peking worden gehouden. Dit zorgt ervoor dat de spelen nu al drie keer op rij in een Aziatisch land wordt gehouden. Wanneer komt het spectakel eens deze kant op?

Leave a Reply