Schoenen, we zien ze vaak als style-item, maar aan het eind van de dag zullen de juiste schoenen ervoor zorgen dat jij voetklachten voorkomt. Voetklachten komen niet alleen bij ouderen voor, alle leeftijdsgroepen kunnen hier last van krijgen. Wel 57% van alle mensen krijgt in zijn leven te maken met voetklachten. Kies daarom voor goede schoenen!

Heb jij al een kwaliteitsschoen? Zo ja; good for you! Zo nee; ga dan als de wiedeweerga op zoek. Wij helpen jou met de volgende tips in dit artikel alvast een handje, of zal ik zeggen; voetje. 

Goede schoenen

Wat wordt er eigenlijk verstaan onder goede schoenen? Die van de Primark kan je sowieso laten liggen, maar Ecco herenschoenen zouden je voeten bijvoorbeeld wel blij maken. Goede schoenen hebben daarnaast ook de juiste pasvorm, niet te groot en niet te klein. Zoals we vroeger altijd een duim achter de hiel probeerde te wurmen is dit nu nog steeds van belang, wel moet je oppassen dat de tenen niet teveel kunnen schuiven in de schoen, wel moet je ze kunnen bewegen. Waar je ook op kan letten is de buitenzool, de loopzool, deze mogen niet te slap zijn. Dit kan je testen door de hak en de neus in tegengestelde richting te draaien, indien dit lastig gaat dan is de buitenzool dus wel stevig genoeg!

Goede schoenen passen

Je kan het best later op de dag, rond een uur of 16:00 in de middag, schoenen gaan passen. De warmte die ontstaat in de schoenen kan veroorzaken dat jouw voeten iets uitzetten, dat maakt ze dan groter dan in de ochtend het geval is. En te kleine schoenen is echt geen goed idee. Bij het passen is het van belang dat je sokken draagt die je normaal ook draagt. Pas beide schoenen even aan, want niet alleen je voeten, maar ook schoenen kunnen onderling wat verschillen van elkaar. Tot slot is het voor jezelf prettig om niet al te zware schoenen uit te kiezen.

Slechte schoenen gevolgen

Wanneer je de juiste schoenen aan je voeten hebt zitten kan je een aantal vervelende zaken vermijden. Bijvoorbeeld: een pijnlijke hiel, doorgezakte voorvoet, platvoeten, koude voeten, zweetvoeten (hier houden de dames niet van), eelt (ook smerig), pijnlijke voeten tijdens het sporten, teenklachten en holvoet. Dit willen we natuurlijk allemaal niet hebben! Daarom is het dus van belang goede schoenen aan te schaffen. Daarnaast kan je deze kwalen ook vermijden door rekening te houden met overbelasting, te laat schoenen vervangen en overgewicht.

Welke schoenen draag jij? En ben jij tevreden?

xsensible

Schoenen, welke zijn goed voor jouw gezondheid?

Leave a Reply