Op tijd komen… Iedereen heeft wel die vriend of vriendin die altijd te laat komt, of misschien ben jij dat zelf wel. Om half 9 heb je afgesproken maar vervolgens kom je pas rond half 10 aankakken… ‘Fashionably late’, toch? Of moeten we er toch echt aan geloven en deze slechte eigenschap eens flink onder handen nemen. In dit artikel geven we jou 6 tips om voortaan op tijd te arriveren.

Persoonlijk krijg ik het te vaak voor elkaar om meer dan genoeg tijd te hebben maar tóch te laat te arriveren. Hoe? Geen flauw idee! Het is alsof de tijd ineens een aantal minuten overslaat. Zo ineens is het alweer tien minuten na de tijd dat ik de deur uit had moeten gaan. Goed idee om hier even een aantal tips voor op een rijtje te zetten.

1. Belangrijke zaken

Het vreselijke moment wanneer je halverwege de reis bent en je ineens te binnen schiet dat je iets belangrijks vergeten bent. Zet van tevoren de belangrijkste zaken klaar voor de deur, stop het in je tas of schrijf het op een post-it die je op de deur kan plakken. Zo voorkom je dit vreselijke gevoel én heb je meer kans op tijd te komen.

2. Neem jezelf in de maling

Zet al je klokken, horloges en radio’s een aantal minuten voor, zodat je al eerder de druk voelt dat je de deur uit moet. Zorg er dan wel voor dat je niet op je mobiel kijkt om de tijd te achterhalen maar scoor een mooi horloge op bijvoorbeeld Horloge.nl. Als dit niet meer werkt bij je, kan je hier nog een schepje bovenop doen door de tijd van je afspraak in je hoofd te vervroegen. Begint het feestje om half 9? Zorg er dan voor dat je in jouw agenda 8 uur hebt staan.

3. Maak het jezelf niet onnodig moeilijk

Wanneer je van jezelf weet dat je het lastig vind op tijd te komen, kan je het best je afspraken niet te vroeg of te dicht op elkaar plannen.

4. Organiseer jezelf

Kijk eens een weekje goed bewust naar jezelf. Schrijf op hoeveel tijd je kwijt bent aan bepaalde activiteiten. Wat is je reistijd? Hoeveel tijd stop je in jouw ochtendritueel? Ben je veel tijd kwijt aan de lunch? Op deze manier kan je goed inschatten wat wel en niet haalbaar is om in te plannen in jouw schema.

5. Maak het jezelf makkelijk

Leg je sleutels klaar, maak alvast de avond van tevoren je ontbijt klaar, zorg ervoor dat je vanaf nu achteruit inparkeert etc. Allemaal manieren om het jezelf makkelijker te maken op tijd te komen op jouw afspraken.

6. Stel anderen op de hoogte

Als het goed is weten velen in jouw omgeving al af van het ‘te-laat-komen-probleem’. Heb je ze echter al eens om hulp gevraagd? Doe je vriendin bijvoorbeeld een van de mooie Espirit dameshorloges kado, en vraag of zij je op de hielen wilt zitten wanneer ze in de buurt is. Natuurlijk moet je dan wel ook wel even eerlijk met haar delen hoe laat je moet vertrekken.

Heb jij nog tips?

Leave a Reply