Wil je beginnen met trainen met eigen lichaamsgewicht of thuis trainen maar weet je niet waar te beginnen? Hier zijn 20 beginnersoefeningen die je thuis kunt doen! Je hoeft niet eens meer naar de sportschool om fit te worden. Alle oefeningen kun je thuis uitvoeren en zijn voor mannen én vrouwen.

Voordat we jullie de oefeningen laten zien die jou een zomerproof lichaam op zullen leveren, hebben we nog een kleine voedingstip. Velen denken dat je vetten moet vermijden om aan een strak lichaam te komen. Dat is helemaal niet het geval! Ook vetten heb je hard nodig om aan die spieren te komen, vooral noten zijn erg goed om aan de nodige voedingsstoffen te komen. Check bijvoorbeeld Basboernoten.nl, een échte notenboer voor échte gains.

beginnersoefeningen

Bekijk de videos hieronder om voorbeelden te zien van verschillende oefeningen en je kunt direct thuis beginnen. Succes!

2. Lunges

3. Burpees

3. Jumping Calf Raises

5. Crunches

6. Leg Raises Laying

7. Bicycles

8. Leg Push

9. Mountain Climbers

10. Frog Jumps

11. Jumping Jacks

12. Reverse Dips

13. Push Ups

14. Incline Push Ups

15. Decline Push ups

16 Platform Jumps

17. High Knees

18. Butt Kicks

19. Side to Side Squats

20. plank

Nu je wat inspiratie hebt kun je de bovenstaande oefeningen combineren en zelf een training samenstellen. Raak gewend aan de oefeningen en word steeds sterker! Kom van die bank af! Wil je zelf geen training samenstellen maar wil je wel graag een goed traningsplan? Dan hebben we nog een handige website voor jullie met verschillende trainingsschema’s! (gratis!)

Met dumbbells, een barbell met schijven en een fitness matje kun je een complete training uitvoeren wanneer jou dat uitkomt. Dat betekent dat je ’s morgens vroeg om 5 uur of om 6 uur op kunt staan om te gaan trainen. Of train je juist liever laat op de avond voordat je gaat slapen? Ook geen probleem. Je hoeft geen rekening te houden met openingstijden van de gym en je hebt geen last van specifieke drukke of rustige tijden in de sportschool. Je kunt altijd trainen wanneer jou dat uitkomt. Dit geeft je meer vrijheid en is ideaal wanneer je een drukke baan moet combineren met je sociale leven en toch regelmatig wilt blijven sporten.

Binnenkort zullen we meer lichaamsgewichtoefeningen met jullie delen, maar dan voor thuis. Deze oefeningen zullen je zeker sterker maken!

Check het hier nog het YouTube kanaal van Bodyweight Workouts voor handige workout videos!

Leave a Reply