Afgelopen vrijdag was het zo ver, de allereerste editie Drie Daken Diner. Genieten van een volledig driegangendiner op drie verschillende en verrassende rooftops in Amsterdam Zuid. Wat dit diner helemaal afmaakte? De bijpassende, botanische biertjes gebrouwen door Lowlander. Nóg een pluspunt: alle daken die we hebben bezocht waren koplopers op duurzaamheid.

Het Drie Daken Diner is een voorproefje op het ROEF Festival wat plaatsvindt op 22 juni op 20 verschillende daken door heel Amsterdam. Er zijn een hoop dingen te doen tijdens dit Rooftop Festival. Ga rolschaatsen op 85 meter hoogte of duik in een hottub. Dj’s en live bandjes zijn er in overvloed. Genoeg te doen lijkt me.

QO Hotel

Het Drie Daken Diner werd afgetrapt in het pas geopende QO Hotel in de buurt van de Spaklerweg. We werden warm onthaalt met een heerlijke beertail (een cocktail gecombineerd met bier) gemaakt van verse kruiden en een Lowlander IPA. De verse kruiden kwamen uit eigen dakkas. In deze kas zijn er verschillende soorten kruiden en ingrediënten te vinden – kakelvers en ook super duurzaam dus. De amuse, gecureerd door Creative Chef, was ook bereidt met verse ingrediënten uit de dakkas.

drie daken diner

Creative Chef

Na een fietstocht van nog geen vijf minuten kwamen wij aan bij Zuidpark Amsterdam. Het dak deed mij denken aan een moestuin die je op de basisschool moest onderhouden. Van prei tot kropsla, het groeide allemaal op dit dak. De Creative Chef verzorgde het voor- en hoofdgerecht, geïnspireerd op het daklandschap van het seizoen. Het voorgerecht bestond uit verschillende soorten groentes en fruit, vers van eigen dak. Het hoofdgerecht was een heerlijk bereidde kabbeljouw die op je tong smolt, zo boterzacht.

“Dit is het eten van de toekomst, alles is zelf gekweekt.”

CIRCL

Fietsend, met een biertje aan het stuur, was het tijd voor het dak CIRCL aan de Zuidas. Zodra we boven kwamen kregen we een heerlijke Lowlander Poorter in onze handen gedrukt. Dit biertje is perfect voor het dessert, het heeft namelijk hinten van vanille en drop. Naast het biertje werd ook het echte dessert geserveerd: een gedeconstrueerde strawberry cheesecake.

drie daken diner

Nieuwsgierig geworden? Bezoek het ROEF Rooftop Festival op 22 juni! Kaartjes zijn voor maar €15,- te verkrijgen via deze link. Happy roofing.

Leave a Reply