Op een zonnig terras midden in de Pijp genieten van de ware Japanse keuken… Je zit altijd goed bij IZAKAYA Asian Kitchen & Bar. Door de vele speciale gerechten op de kaart wordt je uitgedaagd om keer op keer nieuwe smaken te ontdekken. Begin jouw eerste date zo intiem mogelijk en deel samen de verschillende smaakexplosies en orgasmes in de mond…

Dit high-end restaurant heeft ook de aandacht van internationale celebrities als Doutzen Kroes, Rihanna en Drake weten te trekken. Daarom konden wij het niet laten hier ook even een kijkje te nemen. Bij IZAKAYA vind je naast heerlijke Japanse hapjes en drankjes een zonnig terras, 360-graden bar en chefs table. MisterDaily heeft bijna alles gezien, de kaart heeft een enorm aanbod dus niet alles kon in één keer getest worden.

Voor de beeldvorming

Je wilt natuurlijk wel even weten wat voor sfeer hier hangt voordat je jouw date meebrengt. De leidraad voor het design is de Japanse ‘Wabi-Sabi’, ofwel: ‘Niets blijft, niets is af, en niets is perfect’. Geïnspireerd door de Japanse elementen vuur, aarde, water, lucht en hemel. Het design is zo stijlvol dat de bar werd benoemd tot mooiste bar van 2014 door Entree Magazine. De chefs van IZAKAYA vinden regelmatig hun inspiratie in verschillende elementen van de Japanse cultuur. In het hart van het restaurant staat de traditionele Robata grill, waar de chefs in het zicht van hun gasten de gerechten bereiden.

Wist je dat: IZAKAYA heeft ook internationale uitbreidingen naar Hamburg, Ibiza, Munchen en in de toekomst Milaan en Barcelona.

Op een mooie zonnige dag heb ik mijn date meegenomen om eens even fijn de Japanse hapjes te delen. De date is zeker bevallen, net als IZAKAYA. Van tevoren was het niet gepland dat we zo lang daar op het terras zouden blijven genieten. Gelukkig stond er niets op de planning, want het dessert had ik ook voor geen goud willen missen en normaliter ben ik niet zo zeer een toetjesman.

High-end hapjes happen

We namen plaats op het terras en genoten vooraf van een heerlijke frisse ‘cucumber sake-tini’ in de zon. Al snel kwam het eerste gerechtje op tafel, een heerlijk zalmrolletje op een uniek sausje en een bolletje kaviaar. Normaliter ben ik niet fan van rauwe zalm, maar hier heb ik toch zo intens van genoten! Het volgende gerecht was van ons beide de favoriet van de middag: ‘crispy rice with spicy tuna tartare’. Letterlijk wat in de intro van dit artikel staat gebeurde toen dit hapje de tong raakte: een orgasme in de mond. Het was even helemaal stil op ‘hmm..’ en ‘ohh..’ na.

 

Niets leek meer de ‘spicy rice’ te kunnen overtreffen, maar toen de ‘king crab tempura’ op tafel kwam was daar toch wel wat twijfel over ontstaan. Heerlijk zachte krab in een krokant jasje met een fijne zoetige soja saus die er perfect op aan wist te sluiten.

Tot slot hebben we nog mogen genieten van een baby spinazie salade met gegrilde garnalen, krab sushi met avocado en gegrilde zeebaars met geroosterde kool. Ook zeker benoemswaardig gezien we van iedere hap genoten hebben. Zelfs toen er niets meer leek te passen wisten we nog het dessert naar binnen te schuiven. Een heerlijke cheesecake op een pistache koekbodem…

 

Een groot succes

Al met al was de date een groot succes! Al die smaaksensaties wekten de nodige sensuele tintelingen op om direct al die Japanse caloriën er weer vanaf te zweten. Mijn volgende date neem ik zeker weer mee naar deze Japanse hotspot!

 

Leave a Reply