Oost west, thuis best. Heerlijk zo’n vakantie of wellicht ben je op zakenreis geweest. Onderweg terug naar huis balen we dat het alweer voorbij is. Toch, wanneer je eenmaal de deur binnen stapt van je vertrouwde stulpje, geeft dat ook wel weer een fijn gevoel. Vooral na een zakenreis. In dit artikel lees je waarom thuis komen fijn is en een paar tips voor de inrichting om het nog fijner te maken terug te komen.

Lekker slapen in je eigen bedje, douchen onder je eigen douche en relaxen in jouw zelf ingerichte woonkamer. Herken je dat gevoel ook?

 

Waarom is thuiskomen zo fijn?

We hebben er een mooi lijstje van gemaakt voor je!

1. Dierlijk instinkt
Zoals een hond ook altijd dat ene plekje weer opzoekt, hebben wij ook dat dierlijke instinkt. Je bent weer helemaal in je eigen omgeving met je eigen geuren en spullen die van jou zijn.

2. Ritme
Op een of andere manier is het toch fijn om weer in het ‘op tijd slapen, op tijd uit bed’ ritme te komen. Van dat vakantie ritme kunnen we wat in de war raken. Een vast ritme is goed voor ons. Deze geldt (wellicht) niet voor de zakenreizen.

3. Eigen bed
Al lag je op reis nog in zo’n heerlijk king-sized bed, er gaat niets boven je eigen zorgvuldig uitgekozen matras en dekbed. Ten minste, als je dat zorgvuldig uitgekozen hebt! Wij wel in ieder geval. Bij Eve Sleep vind je alles voor een fijne nachtrust en een bed waarnaar je uit kan kijken al lig je gedurende je dagen weg in een 5 sterren hotel te pitten. Van kussens tot toppers en vergeet ook vooral niet de matrassen natuurlijk. Die zijn het belangrijkste.

4. Voedsel
Het ligt er natuurlijk aan waar je precies op reis bent. Maar vele landen hebben er een handje van om rijkelijk olijfolie in de gerechten te gebruiken. Hoe fijn is het om dan thuis gewoon weer even een bordje droge aardappelen, een stukje vlees, vis of vega en wat groenten naar binnen te werken.

5. Home is where the Wi-Fi connects
Deze mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken: eindelijk weer een goed werkende Wi-Fi connectie! We hopen echter wel dat je op vakantie ook zonder kan genieten, en je op zakenreis wel een goede verbinding had, maar als je dan toch weer thuis komt is dit wel een van de voordelen.

Woonkamer inrichten

Iedereen heeft zo z’n eigen ding! Daarom proberen we even een paar tips te geven naar aanleiding van verschillende persoonlijke kenmerken.

Hou je van gezelligheid? Warmte en de kalmte van het platteland? Kies dan voor een landelijke stijl in je woonkamer. Denk aan natuurlijke materialen als hout, riet en wol.
Hou je meer van strak en industrieel? Wellicht is dan een modern interieur meer iets voor jou. Denk goed na over de indeling. Waar komen de tafels (bijvoorbeeld de tafels van Robuustetafels), waar komen de stoelen en waar komt de TV?

Je weet wanneer je huisje perfect op je aansluit als je na een reis binnenstapt en kan zeggen: “ah, heerlijk thuis”. 

 

Leave a Reply