Je hebt je motorrijbewijs gehaald en mag eindelijk zelfstandig op de motor stappen, gefeliciteerd! Wat moet dat gevoel heerlijk zijn… Maar dan nu de nodige aanschaffing voor het rijden: wat voor motorkleding is het beste om aan te schaffen? En wat is er in de mode? Wij vertellen het je in dit artikel.

Neem de juiste maat

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar wel erg belangrijk. Het kan zo zijn dat wanneer je een verkeerde maat aanschaft, de protectie van de kledingstukken niet op de goede plek op je lichaam zit. Als je dan valt dan zal het een stuk meer schade aanbrengen dan wanneer je de juiste maat aanhebt. Met een helm is het ook belangrijk dat je de goede maat te pakken hebt. Als je helm te groot is, dan kan hij afzakken en als hij te klein is, dan knelt het aan je hoofd. Koop dus daarom altijd je motorkleding in een fysieke winkel met pashokjes. Dan kom je niet voor verassingen te staan én kan het winkelpersoneel je ook nog eens helpen met de juiste kledingstukken uit te kiezen.

Lekker luchtig

We snappen dat je in deze temperaturen geen zin hebt om met een isolerend lederen jack op de motor te zitten. Daarom is een doorwaai motorjas een goede optie als je in de zomer op de motor aan het toeren bent. Deze motorjassen zijn gemaakt van slijtvast textiel of leer waarin kleine gaatjes zijn geperforeerd. Op deze manier waait de wind heerlijk door je jas heen en ben je ook nog eens goed beschermd. Er bestaan natuurlijk ook doorwaai broeken en zomer handschoenen. Deze zijn uitermate geschikt voor zomerse temperaturen.

What’s hot?

Motorkleding is er in allerlei soorten en maten. Waar je vroeger niet extreem veel keus had qua motorkleding, is dit in 2018 geen probleem meer. Ga je voor de stoere biker look, of ga je toch voor een look die iets meer casual is? De keus is aan jou. Items die het in 2018 heel erg goed doen zijn bijvoorbeeld motorjeans.

Deze broeken lijken op gewone jeans maar hebben de bescherming van echte motorbroeken. Leren jassen met onzichtbare protectie zijn ook heel erg in de mode. Het lijkt net of je met een gewone leren jas aanhebt, in plaats van een motorjas. Als je de jas en de jeans combineert is het net een casual outfit die je ook op straat zou kunnen spotten. Combineer deze stijl met een stoere motorsneaker en de outfit is compleet.

Kijk voor meer inspiratie op Bikeroutfit.nl.

Leave a Reply