We zijn er geweest: Electric Castle in Cluj-Napoca, een prachtige stad in Roemenië. Het festivalterrein was fantastisch, maar het is zeker ook de moeite waard om even het stadje zelf te bezoeken. In dit artikel lees je ons avontuur op dit festival in het buitenland. Als je benieuwd bent naar alle tofste festivals in het buitenland, kijk dan even op festival.travel.

3D-projecties, 360 graden-effecten, een kunststrand in het bos en goedkope cocktails en hapjes. Electric Castle zou niet mogen ontbreken in jouw festival agenda. Vergeet daarom voor volgend jaar geen kaartje te bemachtigen. Dit Transsylvanische landschap is een pareltje en wanneer de avond aanbreekt gaat het sprookje verder door middel van de magische verlichtingen. 

Main Stage overtreft alle verwachtingen

Denk aan schermen die het complete gezichtsveld bedekken en met de visuals een 360 graden-effect gecreëerd wordt. De eerste voorstelling die we mochten aanschouwen was ‘Mura Masa’. Het is alsof je weer kind bent en voor het eerst in een bioscoop zit waar jouw favoriete Disney film gedraaid wordt. Ja, we waren betoverd. En om tegenwoordig nog de festivalganger te verbazen met lichtshows is een hele opgave. Knap gedaan Electric Castle!

Wanneer er in Nederland een historische waarde zit aan een gebouw, kasteel of monument, wordt deze streng bewaakt met hekken en mag je niet dichterbij komen dan een meter of twee. Hier feest je gewoon in en rondom een historisch kasteel.

De lichten werden door middel van rook zichtbaar boven het publiek en niet alleen bij de Main Stage werd je overdonderd door de visual effects. Ook bij het kasteel waren 3D-projecties te vinden. Hier wordt de illusie opgewekt dat de muren verschuiven. Het mooiste was nog dat je zelfs het kasteel in kon stappen. Feesten in een kasteel, wie kan dat nu zeggen?

Activiteiten genoeg

Op Electric Castle hoef je je niet te vervelen. Er is een reuzenrad, kunststrand met strandballen, knutselhoek, spelletjeskamer, yoga, beach volleybal en nog veel meer. Zoek je iets meer rust? Dan kan je je even terugtrekken bij de silent disco op een lekkere hangmat en drankje in je hand. Overigens zijn de drankjes hier zeer goedkoop. Het is namelijk allemaal in LEI, en 1 euro is ongeveer 4,7 LEI. Dat betekent ongeveer 5 euro voor een cocktail daar op het festival terrein!

Hopelijk voor jou hebben ze volgend jaar weer de mogelijkheid het circus te bezoeken. Dit was een van de hoogtepunten van het weekend. Wat een show!

   

Cluj-Napoca

Dit stadje is volgens de taxi-chauffeur het mooiste stadje van Roemenië. Als je hier dan toch bent kan je net zo goed voor een paar euro de bus pakken en de stad verkennen. De bus vanaf het festival brengt je (als het goed gaat) naar het winkelcentrum. Wat heel leuk is, maar alleen als je echt even goed wilt shoppen. Wij raden je aan even een taxi te pakken (weer voor een paar euro) en door te rijden naar het marktplein.

Overnachten deden wij wel op het festivalterrein, in de Dream Tent. Vergeet geen oordopjes mee te nemen als je wilt kunnen slapen!

Leave a Reply