Ieder jaar verschijnen er weer innovaties op de automarkt. En als echte autoliefhebber (of gewoon iemand met een rijbewijs) is het leuk om hiervan op de hoogte te zijn. Hieronder staan een paar toffe autotrends. Misschien dat je na het lezen van dit artikel heel veel zin krijgt om een nieuwe auto aan te schaffen.

Voor onderdelen voor je auto kan je ook even kijken op mijnautoonderdelen.nl en als je liever een auto aan het leasen bent, dan kan je natuurlijk ook even terecht bij neerlandlease.nl.

Self Parking Mode

Wat is het toch af en toe een rotklus, dat parkeren. Voor de mensen die deze gedachten net iets te vaak hebben, is dit wellicht dé oplossing: ‘Self Parking Mode’. De naam zegt het al. Je auto parkeert de auto uit zichzelf, hiervoor hoef je helemaal niets te doen. Naja, je moet de parking mode even activeren, maar thats it. Dit betekent dat je rustig achterover kan leunen, je laatste slok koffie kan nemen en klaar is Kees.

Personal Assistant

We kennen de spraakbediening in de auto inmiddels al wel. We weten ook allemaal dat het niet altijd even soepel gaat. Tien keer zeggen dat je naar Amsterdam wilt en de navigatie je toch naar Zaandam stuurt. Met de Personal Assistent wordt dit allemaal anders. Met deze ‘assistent’ in je auto kan je veel meer. Hij stuurt je niet alleen naar de juiste locatie, maar je kan bijvoorbeeld ook vragen wat voor weer het wordt of naar de functies van de auto. Kortom, auto’s worden steeds slimmer en als bestuurder wordt het je steeds makkelijk gemaakt.

Elektrische auto’s

Hoe kan het ook anders. Alles moet steeds duurzamer en beter voor het milieu (wat heel goed is). Dat geldt ook voor auto’s. Tegenwoordig zie je overal wel een oplaadpunt voor je auto. Er komen ook steeds meer merken bij die beginnen met het produceren van elektrische auto’s. Dit jaar zijn Audi en Jaguar hier ook mee begonnen. Elektrisch rijden blijft daarom ook in 2018 nog een trend. Het is natuurlijk een goede ontwikkeling dat steeds meer merken hieraan meedoen. We willen immers nog lang van de aarde genieten, toch?

SUV’s

SUV’s iets minder goed voor het milieu, maar we houden er wel van. Het blijft toch een heerlijk gevoel: rijden in een grote, krachtige SUV. De SUV wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Je zit hoog, het zijn veilige auto’s en het ziet er vooral stoer en sportief uit. De ideale auto voor een man natuurlijk. Dat weten de grote automerken ook. Lamborghini, BMW, Mercedes en zelfs Rolls Royce, allemaal kwamen of komen ze dit jaar met een nieuwe en soms nog grotere uitvoering op de markt. Zo ook Rolls Royce, het automerk dat normaal hele chique auto’s produceert, komt nu met een robuuste en super gave SUV. Voor de geïnteresseerden, ga maar flink sparen of vraag een extra hypotheek aan want hij is alles behalve goedkoop.

Leave a Reply