Soms moet je gewoon even de tourist in eigen land spelen. Amsterdam hebben we allemaal wel gezien en ja, hier zijn ook een hoop hotspots om heerlijk te kunnen dineren. Maar waar ga je heen bij een dagje Hilversum? Of wil je wel eens wat verder van de deur af dineren? Bij MEDDENS Hilversum kan je altijd terecht voor een maaltijd, van oesters tot aan een burger. Er is aan iedereen gedacht. 

In 2011 sloot het gelijknamige warenhuis na 34 jaar definitief de deuren op de hoek van de Kerkstraat en ’s-Gravelandseweg. Het monumentale pand uit 1914, volgens de Amsterdamse School ontworpen door architect A.J. Jacot, telt vijf verdiepingen. Restaurant MEDDENS beslaat de eerste vier.

Vis in de hoofdrol

Begin de avond feestelijk met oesters, de sfeer in het restaurant vraagt erom! Schrik niet gelijk af van de hoofdrol van vis op het internationale menu. Er worden ook hele goede steaks geserveerd en voor de liefhebbers zelfs ook een klassieke hamburger. Indien je wel wat fan bent van visgerechten dan kan je genieten van kabeljauw tot kreeft.

Onze avond begon met een heerlijk voorgerecht van verschillende hapjes. We waren vooral fan van de zalmtartaar, dit kwam door het wat zoete sesamkrokantje op de bovenkant (onderin in de foto). Normaliter ben ik niet fan van rauwe zalm, maar hier heb ik zeer van genoten!

We volgden al snel met het hoofdgerecht wat er ook zeker goed in ging. Een perfect gebakken biefstuk en hiernaast een kreeft die we uiteraard helemaal uitgeplozen hebben. Tot slot was er gelukkig nog een klein beetje ruimte voor het dessert, hierbij waren we vooral fan van de cheesecake met de bastogne bodem. Wie houdt er nou niet van bastogne?

 

Een waar plaatje

Niet alleen heeft het restaurant aan iedereen gedacht bij het samenstellen van de menukaart. Ook heeft MEDDENS een interieur waar je u tegen zegt. Op de eerste verdieping heb je een mooie Instagram-waardige wand, wel erg roze, dus als je hier niet heel warm van wordt (wat we snappen) kan je even een verdieping hoger gaan zitten. De toffe wenteltrap brengt alle verdiepingen in een prachtige verbinding. Kijk maar eens naar beneden, het ziet er prachtig uit!

Wanneer je de eerste trap opgelopen bent, kom je bij de keuken. Je kan hier een kijkje nemen en ziet direct dat alles met veel zorg bereid wordt. Dat geeft altijd wel zo’n fijn gevoel wanneer je ergens een hapje gaat eten. Nog een trap omhoog kom je bij een hele andere sfeer dan beneden. Persoonlijk vonden we deze sfeer nog veel mooier. Het deed ons denken aan New York en voelde daarbij heerlijk knus en gezellig aan.We hebben genoten van onze avond in Hilversum, en meer dan MEDDENS hebben we hiervoor niet hoeven zien. Bedankt!

Leave a Reply