Afgelopen zaterdag was GLORY59 in de Johan Cruijff Arena met toppers als Rico Verhoeven, Ben Saddik en Groenhart. Een wereldberoemd kickboksevenement in een stadion dat de naam draagt van de nog veel beroemdere voetballer; Johan Cruiff. Maar dat terzijde. Zaterdag vlogen de lowkicks en uppercuts je om de oren tijdens het event in Amsterdam. Rake klappen, vlug voetenwerk en harde knock-outs, GLORY59 had het allemaal. Maar hoe is dat nou, zo’n kickboksevenement en wat gaat er allemaal aan vooraf?

Wij gingen langs bij de ‘staredown’ en de wedstrijd zelf.

Staredown

Tijdens de ‘staredown’ worden alle kickboksers gewogen. Er moet natuurlijk een bepaald gewicht gehaald worden dat bij de klasse hoort. Het is dus noodzaak voor de boksers om op gewicht te blijven. Na de weging is dat anders, dan kunnen ze weer een kapsalon naar binnen werken, of dat verstandig is, is een tweede. Na de weging volgt de staredown, hier kijken de boksers elkaar boos aan met de gezichten op slechts een haarlengte afstand. Sommige boksers maken hier geen show van en houden het rustig, andere kunnen het toch niet laten om wat te ‘trash-talken’. Voor de kijker is dat natuurlijk een stuk leuker, beetje sensatie kan nooit kwaad

Opkomst

De één maakt er een show van en de ander stapt rustig de ring in. Iedereen zo zijn ding natuurlijk. Het blijft een spannend moment voor de atleten. Spanning giert door het lichaam, klaar om je tegenstander letterlijk alle hoeken van de ‘kamer’ te laten zien. Zo ook Groenhart, met een wandeling door het publiek met de spotlights op hem gericht bereidde hij zich optimaal voor op het gevecht met zijn tegenstander.

The Fight

Er waren flink wat gevechten tijdens GLORY59, hieronder een aantal hoogtepunten van deze editie.

Een gevecht kan heel lang duren (3×3 of 5×3 minuten) en beslist worden op punten of het kan gebeuren door een knock out. Over een knock out kan D’Angelo Marshall je alles over vertellen (of niet). Ben Saddik was na slechts één minuut klaar met hem. Door de harde klappen van Saddik was er geen uitweg voor Marshall en kon hij niks anders dan ontvangen. Dit resulteerde in een technische knock out.


Het gevecht tussen Murthel Groenhart en Mohammed Jaraya moest heel spannend worden. Na een hele hoop trash talk van beide kanten waarin Jaraya suggereerde dat groenhart te oud zou zijn en Groenhart reageerde dat hij niet zo’n grote mond moest hebben. Groenhart had gelijk en maakte korte mette met de praatjes van Jaraya. Groenhart maakte er een echte vechtshow van en won in de tweede ronde door een technische knock out.


Na een paar een gevechten waaronder Saddik en Groenhart, was het tijd voor het ‘main-event’. Rico Verhoeven tegen Guto Inocente, een gevecht om de wereldtitel zwaargewicht. De atleten namen het tegen elkaar op in een gevecht met maar liefst vijf rondes. Verhoeven maakte al duidelijk dat dit zwaar zou worden voor Inocente. Niets bleek minder waar, de laatste twee rondes liep Inocente erbij alsof hij al drie marathons gelopen had terwijl Verhoeven nog zo fit als een hoentje was. Verhoeven wist dan ook alle rondes te winnen en verdedigde zijn wereldtitel.

Wil jij nou ook eens naar een kickboksevenement? Dan is GLORY zeker een aanrader. Er hangt een goede sfeer, zijn goede gevechten door topatleten en entertainment tot de max!

Leave a Reply