Steeds meer van ons zijn bezig met onze gezondheid en ons lichaam. We willen graag fit blijven! Maar hoe doen we dat? In dit artikel geven we verschillende tips om fit te blijven…

De basis van een fitte levensstijl: bewegen en gezond eten. Dat weten we allemaal, maar toch blijkt het nog wel eens moeilijk te zijn om te bepalen wat dan precies goede beweging en gezonde maaltijden inhoud.

Eet vette vis en een handje noten

Vette vis zoals zal, haring, makreel en sardientjes bevatten veel gezonde omega 3 vetten. Vanwege deze reden wordt er ook geadviseerd om twee keer per week vette vis te eten. Omega 3 vetten zijn goed voor je hersenen, je bloedcirculatie, je bloeddruk en het helpt zelfs bij afvallen. Ook zijn deze vetten de gezonde tegenhanger van de ontstekingsbevorderende omega 6 vetten.

Als je per dag een handje nootjes eet, bevordert dit je gezonde leefstijl. Denk erom dat het wel ongezouten noten zijn, voor de rest maakt het niet uit wat voor noten. Wat wel handig is om te weten, is dat walnoten beschermende effecten met zich meedragen tegen hart- en vaatziekten. Een handje walnoten op een dag verminderd daardoor het risico op hart en vaatziekten.

Groenten en fruit

Het klinkt erg logisch als we zeggen dat groenten en fruit een belangrijke rol spelen in een gezonde leefstijl. Toch weten heel veel mensen niet wat de aanbevelingen hiervan zijn en zitten veel mensen daardoor dan ook niet aan het goede aantal groenten en fruit. De officiële aanbevelingen in Nederland zijn per dag twee stuks fruit en 200 gram groenten. In groenten en fruit zitten gezonde stoffen zoals vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze stoffen heeft je lichaam dagelijks nodig om goed te kunnen funcioneren.

Beweging is altijd goed

Het is belangrijk om in beweging te blijven. Ga dus af en toe naar de sportschool, buiten een rondje hardlopen of pak wat vaker de fiets naar je werk en andere bestemmingen. Wist je dat zelfs huishoudelijke klusjes ervoor zorgen dat je aan je beweging kunt komen? Als je een half uur per dag beweging hebt, is het al voldoende. Kom in ieder geval gewoon van de bank af!

Voeding aanvullen met eiwitten

Dit artikel bestaat 80% uit voedingstips, want fit worden draait ook 80% om voeding en 20% om je beweging. Als je meer gaat bewegen heb je meer eiwitten nodig. Het kan voor veel mensen lastig zijn om ineens dan meer te eten, aan te schaffen, koken en noem maar op. Er zullen veel smoesjes zijn waardoor je niet aan de nodige eiwitten komt. Al jaren is daar een oplossing voor: een eiwitshake.

Drink genoeg water

Ook het drinken van water klinkt erg logisch en de meesten van ons weten waarschijnlijk ook wel dat dit belangrijk is voor een gezonde leefstijl. Ons lichaam bestaat ten slotte uit maar liefst 70% water. Het is belangrijk om elke dag genoeg water te drinken. De aanbeveling is twee liter water per dag. Het drinken van een glas water kan ook helpen bij afvallen. Door het drinken van water stimuleer je de calorieverbranding een beetje en het kan de hongergevoelens onderdrukken. Als je normaal gesproken dagelijks frisdrank drinkt en je vervangt dit door water, dan ben je al een heel eind op weg.

Leave a Reply