Dit is persoonlijk een van mijn favoriete interieur-stijlen. Mooie, donkere kleuren en rauw materialen die jouw huis stoer en mysterieus maken. Vooral in de woonkamer komt deze stijl naar mijn mening het beste tot zijn recht, een tafel van onbewerkt hout gecombineerd met staal: het is als een natte droom voor mij ;).

De bouwlamp

Lampen zijn essentieel als je voor een industriële look wil gaan. Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten industriële lampen. Denk hierbij aan soort van bouwlampen en natuurlijk de hanglampen met alleen een peertje er aan. Welke lampen ook erg populair zijn, zijn grote, staande lampen die je naast de bank zet. Omdat deze lampen zo robuust zijn geven ze al snel die ‘fabrieks feel’ die je wilt bereiken. De lampen zijn vaak gemaakt van metaal of (roestvrij) staal en vaak in een zwarte of bruine kleur zien ze het er meest industrieel uit.

Robuuste materialen

Door met robuuste materialen te werken, creëer je al gauw die industriële sfeer. Denk hierbij aan metaal en roestvrij staal. Natuurlijk zitten deze materialen niet zo comfortabel. Gelukkig past (kunst)leer ook heel goed in een industriële inrichting. Denk hierbij aan een mooie cognac kleurige bank die gemaakt is van zacht leer. Het mooie van leer, is dat dit materiaal wel jaren meegaat waardoor je lang plezier kan hebben van je bank. Ook is het gebruiken van steigerhout een heel goede manier voor een industriële look die tevens niet extreem duur is.

Muurbekleding

Een bakstenenmuur is natuurlijk hét statement die je woonkamer in een klap industrieel maakt. Helaas is niet iedereen in het geluk om een bakstenen muur in zijn huis te hebben. Geen probleem! Het is zelfs mogelijk om er eentje te laten plaatsten of je kan natuurlijk ook kiezen voor een behang met een bakstenen print. Hoe je het ook went of keert: je woonkamer is meteen getransformeerd.

Industriële accessoires

Bij een industriële inrichting zal je misschien niet zo gauw nadenken over accessoires. Jammer genoeg is een huis zonder accessoires al snel kil en vooral met de industriële look door alle neutrale kleuren. Probeer daarom jouw woonkamer een beetje warmte te geven door wat kleurrijke accessoires in huis te halen. Denk hierbij aan een mooi vloerkleed, grof gebreide plaids of bijvoorbeeld deze TV meubel met industriële look. Deze houden je ook nog een warm tijdens dit winterseizoen.

Leave a Reply