Als je je eigen onderneming hebt is het soms knap lastig om contacten met zakelijke relaties te onderhouden. Het lijkt alsof je er totaal geen tijd voor hebt en dat andere zaken de prioriteit hebben. In je achterhoofd weet je dat het heel erg belangrijk is om deze contacten te onderhouden en ben je dus op zoek naar tips. Die geven wij jou in dit artikel.

Mail lijst met updates

Een van de velen methodes om je zakelijke relaties te onderhouden is door middel van een mail lijst. Met deze mails kan je, je relaties op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen jouw bedrijf. Denk er wel goed over na of de informatie allemaal relevant is, het is namelijk geen verplichting om dit te doen. Zorg er voor dat je relaties iets hebben aan de informatie. Het is ook van belang dat je zakelijke relaties persoonlijk worden aangesproken in deze mails. Met speciale online mailing programma’s is dit makkelijk om in te stellen.

Persoonlijk contact

Misschien is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is toch een van de belangrijkste aandachtspunten. Geef je zakelijke contacten eens een update hoe het er voor staat binnen je bedrijf, of vraag eens hoe het met hen gaat en of zij wellicht nog hulp nodig hebben met iets. Op deze manier laat je zien dat je echt geïnteresseerd bent in hun en niet alleen in het promoten van je eigen bedrijf.

Relatiegeschenken

Iedereen vind het leuk om een geschenk te ontvangen. Al is het iets kleins als een pen, het is toch iets waar men vrolijk van wordt. Wat extra punten scoort zijn geschenken als men het niet verwacht. Denk hierbij aan paraplu’s met je bedrijfslogo wanneer er een regenachtige periode aankomt. Op B55.nl kan je genoeg leuke relatiegeschenken vinden!

Deel je kennis

Door je kennis over jouw vakgebied te delen, laat je zien waar je het over hebt waardoor je nog betrouwbaarder overkomt op je relaties. Ook zorgt het voor sympathie bij de ander waardoor diegene sneller geneigd is om ook iets voor jou te doen. Daarom is het een goed idee om eens in de zoveel tijd een “gratis” tip weg te geven aan je zakelijke relaties. Deze tips kunnen worden gedeeld via je sociale media kanalen zoals Twitter en Facebook.

Leave a Reply