Wellicht dat het niet vaak voorkomt, maar het zal je gebeuren dat je een meisje mee naar huis neemt en ze direct bij jou in de slaapkamer belandt! Dan kan je er maar beter voor zorgen dat het er een beetje netjes én aangenaam uit ziet. Dames waarderen een opgeruimde en stijlvolle slaapkamer. Des te meer zij zich thuis voelt, des te beter dat uitpakt voor jou.

Om jullie op weg te helpen naar een stijlvolle inrichting van jouw slaapkamer, hebben we in dit artikel een aantal tips voor je. Een volledige slaapkamer kopen kan natuurlijk, maar je kan zelf ook al veel doen met een paar aanpassingen hier en daar. 

Less is more

Je zou denken dat vrouwen houden van plantjes, beeldjes, kaarsjes etc. Maar less is toch echt more. Allemaal gaat niet, kies één of maximaal twee toevoegingen in jouw slaapkamer als kaarsen of planten en hou het hierbij. Teveel van het goede maakt je kamer onrustig en dat is het laatste wat je zelf ook wilt. Voor jou eigen nachtrust is dit namelijk ook niet heel bevordelijk. Probeer daarom ook geen open kast te hebben, maar eentje waarbij de deuren dicht kunnen zodat het rustiger oogt.

Het middelpunt

Zorg ervoor dat je maximaal één middelpunt hebt in jouw slaapkamer. Een logische keuze zou het bed zijn (natuurlijk). Zorg dat deze opgemaakt is en zet zo weinig mogelijk rondom het bed. Een kleed kan best in de kamer, je kan hier bijvoorbeeld je bed op zetten, dan staat deze nog meer in het middelpunt! Natuurlijk kan je ook voor een ander middelpunt kiezen, denk bijvoorbeeld aan een bureau of een bank. Zolang het er maar één is en niet meer! Opnieuw: less is more.

Gordijnen

Weer een tip die ook voor je eigen nachtrust erg gunstig is: gordijnen. Des te donkerder jij je kamer kan maken, des te beter je nachtrust. Als je graag een meisje wilt laten slapen zou ik hier ook echt even aan denken. Vrouwen hebben hier sneller last van (denk aan de oogmaskers) en het kan dus zijn dat ze daarom liever naar huis gaat. Vrouwen en slapen, het is een dingetje!

We horen ook graag welke inrichting jij in je slaapkamer hebt of zou willen hebben!

Leave a Reply