Een plezier voor het oog, de tong, neus en de geest. Op de Vijzelstraat kan je terecht voor een culinair hoogstandje in Amsterdam. Ben jij al langs geweest? De deuren van dit warme plekje staan voor je open. Perfect om even te vluchten van het vreselijke weer buiten. We zien je daar wel!

We hebben al veel restaurants mogen bezoeken in Amsterdam, maar deze krijgt van ons een speciaal plekje. Het komt zelden voor dat een chef kok je weer opnieuw weet te verrassen met bijzondere smaken. Heel veel dank aan Senses en Chef Lars Bertelsen! We hebben genoten.

Chef Lars Bertelsen verrast ons aangenaam

Persoonlijk vind ik het heerlijk om verrast te worden met nieuwe smaken, heerlijke smaak combinaties en natuurlijk een prachtig opgemaakt bordje. Je smaakpapillen zorgen namelijk niet alleen voor een heerlijke smaak, uit onderzoek blijkt dat de neus en ogen daar ook een grotere rol bij spelen dan je zou denken.

Chef Lars Bertselen bij restaurant Senses weet dit al te goed. Natuurtalentjes zijn zeldzaam, en Lars Bertelsen is hier een mooi voorbeeld van. De ‘food art’ gerechten zijn een feest voor de ogen, neus en de tong. Eigenlijk ook wel voor de geest, want we werden na ieder gerechtje blijer en blijer (of kwam dat door het heerlijk bijpassende wijn-menu?).

De verschillende gangen

We hebben tot nu toe alleen nog de vijfgangen uitgeprobeerd, maar zouden zeker snel terug willen komen voor de zevengangen. Ieder gerecht bestond uit onverwachte combinaties wat resulteerde in heerlijke traktaties. Hieronder een aantal voorproefjes, we willen niet alles verklappen natuurlijk!

Amuse

Spectaculair hoofdgerecht

Heerlijke duurzame vis

Kunstwerkje of gerechtje?

Amsterdams toetje met de lekkerste dessertwijn

Onze tip voor de ultieme avond in de watten

Of je nu gaat voor een vijfgangen diner of een zevengangen diner, de gerechten weet het personeel perfect te combineren met verschillende wijnen. Laat je dus vooral even in de watten leggen door er ook een wijnarrangement aan toe te voegen. “Persoonlijke maar toch professionele service”, aldus Senses. Hier is niets aan gelogen!

En niet te vergeten: de bonbons als kers op de taart bij een kopje thee of koffie. Probeer een keuze te maken uit dit overheerlijke aanbod, geloof ons: zo makkelijk is dat niet…

In plaats van een koekje bij de koffie

Leave a Reply