Als mannen trainen we maar al te graag in het krachthok, des te meer gewicht, des te groter de spieren. Echter is dit niet de enige manier waarop we onze spieren kunnen trainen, want train jij bijvoorbeeld ook wel eens het uithoudingsvermogen van je spieren? Hierdoor krijg je meer definitie in het lichaam, precies wat we willen voor de zomervakantie!

Om het uithoudingsvermogen van de spieren te trainen is Bodypump een zeer geschikt lesje. Er zijn genoeg sportscholen waar je deze les kan volgen. Met jouw Onefit abonnement heb je voldoende mogelijkheden om op de tijd, plek en dag wanneer het jou uitkomt een lesje in te plannen. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van Bodypump lesjes!

Wat is ‘Bodypump’?

We kunnen er niet vanuit gaan dat iedereen het kent, daarom even een korte introductie. Bodypump is een originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Het programma van 60 minuten daagt al jouw belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. De workout wordt gekenmerkt door een ‘barbell’, een stang waar losse gewichten aan kunnen worden bevestigd. Pak nu niet de gewichten die jij in het krachthok ook pakt, dan hou je de herhalingen namelijk niet vol! Dit zijn er wel een liedje vol in plaats van 10 of 8.

Lesjes zijn voor vrouwen

Nu kunnen we je direct uit deze droom helpen (want wie wil er niet in een zaal vol zwetende vrouwen in sportleggings staan), er zijn genoeg mannen die lesjes volgen. Je hoeft niet bang te zijn dat je de enige in de groep bent. Ook hoef je niet bang te zijn dat een lesje te mild is voor jou. De vele herhalingen belast jouw spieren op een hele andere manier dan tijdens gewicht heffen in het krachthok. Het zo heel goed kunnen dat jij de dag na het volgen van een les meer spierpijn hebt dan je had gedacht!

Over na de les gesproken

Doordat jouw spieren tijdens een lesje Bodypump continu getriggerd worden, wordt de stofwisseling zowel tijdens als na de les verhoogd, net als jouw spiermassa. Wat dit betekent? Minder vet, meer spie. En wist je dat wanneer je ouder wordt, je ongeveer 1 kg spiermassa per jaar verliest? Met Bodypump voorkom je verlies van spiermassa. Wel zo fijn voor jouw toekomstige zelf!

Boek je lesje snel!

Waar wacht je nog op? Zomer staat voor de deur! Geen zorgen, je bent nog op tijd. Met Bodypump zijn de resultaten goed te zien na al 6 tot 12 weken (ligt er natuurlijk aan of je een lesje 3 of 1 keer in de week pakt). Dat de lessen 12 weken lang hetzelfde zijn heeft een reden, hierdoor kan je jezelf steeds verder uitdagen om meer gewicht te pakken. De kans op blessures is kleiner wanneer je weet welke oefening eraan komt.

Leave a Reply