Hoe wordt jouw energie op kantoor opgewekt? Zijn jullie net zo groen als wij? Dan hebben jullie vast ook een pakket bij Greenchoice! Dit is namelijk de partij die niet afwacht terwijl we met de opwarming van de aarde verschillende temperatuur records aan het breken zijn. Met de energie van Greenchoice wordt iedere marktleider of start-up voorzien van 100% groene stroom uit Nederland.

Werk je thuis? Dan word je nog eens extra gestimuleerd om energie te besparen door Greenchoice en krijg je zelfs hulp bij het zelf opwekken ervan. Meer weten? Lees dan snel verder!

Het kraken van daken

In de afgelopen weken riep Greenchoice met een landelijke campagne iedereen op ‘daken te kraken’. Dit om het verduurzamen van Nederland te versnellen. Op slechts 4% van alle geschikte daken in Nederland liggen nu nog maar zonnepanelen, terwijl er perfecte plekken zijn, ook bij jou in de buurt en bij jouw kantoor in de buurt, om energie op te wekken!

Men kon meehelpen door in een landkaart op de website lege daken te selecteren in de buurt. Er zijn ruim 3400 daken gekraakt. Zo hielp iedereen mee het verduurzamen van Nederland te versnellen. Eén winnaar kreeg bovendien 500 euro die geïnvesteerd mag worden in een lokaal zonnepanelenproject! Daar wil jij als ondernemer toch aan gerelateerd zijn?

Op zeven daken waren de meeste krakers actief:

Winkelcentrum De Mare – Alkmaar
Winkelcentrum Leidsenhage – Leidsenhage
Basisschool M. Wiegman – Bergen
Het Energiehuis – Dordrecht
Jaarbeurs – Utrecht
Bedrijventerrein Sluisweg – Heumen
Motivaction International B.V. – Amsterdam

Met de eigenaren van deze zeven specifieke daken wil Greenchoice nu in gesprek. Samen verkennen ze de mogelijkheden om er groene stroom op te wekken. Daarnaast worden alle ‘dakenkrakers’ zoveel mogelijk gekoppeld aan lokale energiecoöperaties: initiatieven van bewoners, die de handen ineenslaan en samen aan de slag gaan om duurzame energie op te wekken. Samen kunnen zij Nederland zo groener maken.

Houd je verbruik in de gaten met de Greenchoice app

Thuiswerkers opgelet! (Al kan dit ook zeker op kantoor). Wij zijn heel tevreden met de energielevering van Greenchoice. Naast dat we groen bezig zijn, is ook de app onwijs handig om energie te besparen! Niet alleen kan je zelf goed in de gaten houden hoeveel energie verbruikt wordt door jou of jou en jouw collega’s per maand, week of zelfs per uur, ook biedt de app tips om het verbruik zo laag mogelijk te houden. Handig!

Ondanks al die planten op het bureau was jouw werkomgeving nog nooit zo groen voor een abonnement bij GreenChoice! Ben jij al om?

Leave a Reply