Brunchen, we doen het graag met vrienden en familie, maar klagen ook zeker niet als het tafel komt te staan terwijl we druk bezig zijn met werk. Daarom in dit artikel de hotspots in Amsterdam waar je terecht kan om te werken, maar ook lekker kan brunchen. 

Voor MisterDaily zijn we Amsterdam rondgefietst opzoek naar de lekkerste, maar ook beste flex-werk-brunchplekjes. Of je nu in Oost of West een plekje zoekt, waar je terecht kan, dat lees je hier! 

Selma’s – Brunchin’ Nordic style

Ons nieuwe favoriete plekje in West voor een heerlijke brunch in ‘Nordic style’: Selma’s Bakery. Bij binnenkomst loopt het water je al in de mond bij het zien van de vitrine. Maar er is meer! Op de menukaart staan onwijs veel heerlijke Scandinavische gerechten. Dus laten we beginnen met een hartige brunch en deze eindigen met een zoete verwennerij uit die overheerlijk gevulde vitrine.

Op tafel kwam eerst een soepje to share. Iedere dag wordt er een verse soep bereid bij Selma’s en dat kan je proeven. Misschien hadden we niet moeten sharen, kon hier namelijk nog wel meer van op! Uiteindelijk had ik zo wel meer ruimte voor het volgende op de tafel: de halloumi bowl (halloumi, avocado, verse groenten, quinoa en huisgemaakte vinaigrette) en de ‘Sill’ (huisgemaakt organisch roggebrood met mierikswortel crème, gekookt ei en Zweedse ingelegde haring getopt met bieslook, rode ui, dille en radijs). Wauw, dit broodje Sill was oprecht een van de beste smaakcombinaties die ooit mijn tong geraakt heeft.

  

Na het proeven van de befaamde ‘Kanelbul’ en vegan cheesecake uit de vitrine waren we verkocht. Deze kaneelbol, het signature kaneelbroodje, lusten we wel pap van. Dit is de perfecte plek voor ‘fika’: ons tweede favoriete begrip naast brunchen. Fika is Zweeds voor nemen van een pauze tussen ontbijt en lunch of lunch en diner met iets te drinken en wat lekkers. Om ons heen waren dan ook diverse mensen aan het genieten van een lekker hapje en drankje met een laptop voor hun neus. Je ziet ons hier snel weer zitten!

Anne&Max – De huiskamer van Amsterdam

Dit is zo’n hotspot waar je heerlijk met je vrienden kan hangen, maar ook prima je laptop open kan slaan om een dagje te werken in een andere omgeving dan je kantoor of bureau thuis. Met het gerecht ‘een goed begin’, kan je dag niet beter beginnen. Het is een hartig ontbijt met oeuf en cocotte en avocado op een bio desembrood. Ook kan je nog kiezen voor de toevoeging van bacon, vegan bacon of warm-gerookte Schotse zalm.

Toen wij bij Anne&Max langskwamen, zagen we om ons heen mensen werken, zelfs op deze zondag dat wij de brunch gepland hadden staan. Maar ook genoten families en vrienden van een koffie of speciaal geselecteerde thee. Naast ons waren diverse boeken te vinden voor bezoekers, zelfs een hotspot dus om alleen heen te gaan om tot rust te komen! Sla hier een boekje open en geniet van de kaart. We zien je daar!

Instock – Beer for brunch

Zondag, het is vaak de dag waarop we de restjes op maken. Vaak niet al te speciaal, tenzij je bij Instock werkt, dan weet je er wel raad mee! Producten die niet meer verkocht worden in supermarkten en dergelijke, worden omgetoverd tot culinaire verwennerijen in de keuken van dit toffe restaurantje in Oost. Zo wordt de granola gemaakt van het bierbostel van pieper en bammetjes bier, het restproduct van bier. Normaal wordt dit gebruikt voor onder andere veevoer, omdat het erg veel voedzame stoffen bevat! Dus dacht Instock, we voegen hier amandel, kaneel en honing aan toe en zo ontstond de heerlijke Instock granola! Geserveerd met yoghurt, vers fruit en coulis van rood fruit; ‘beer for breakfast’ 

 

Na twee overheerlijke gezonde sapjes, van het groente en fruit dat beschikbaar was, kregen we onwijs veel trek in de bestelde brunch gerechten. Een ‘fluffy omelet‘ met kleine salade en (onze duidelijke favoriet) de ‘healthy toast‘, met gegrilde groente, hummus, gepofte kikkererwten en een gekookt eitje. Hopelijk voor jullie staat deze dan ook weer op de kaart. Schuif aan en eet wat de pot schaft, iedere dag kan dit anders zijn.

Kanarie Club – Brunchin’ & Flexin’

Wie werkt er tegenwoordig nog van 9 tot 5 op kantoor? Juist, wij in ieder geval niet. Wederom een onwijs fijne brunch-hotspot waarbij je ook lekker je laptop open kan slaan en door kan gaan met werken. In de Kanarie Club lopen werk en vrije tijd naadloos in elkaar over. Creatieve ideeën laten zich immers niet altijd in een kooi stoppen van werktijden en kantoormuren, en contacten leggen gaat niet alleen op afspraak. De werkduiven en vroege vogels zijn bij Kanarie Club aan het juiste adres. Met een ruim aanbod aan flexwerkplekken, met voldoende stopcontacten, vergaderfaciliteiten én goede koffie is dit de ideale plek om een dagje te flexen.

Een levendige setting waar je heerlijke brunch gerechten naar binnen kan werken én tegelijkertijd met je laptop achter het bureau kunt zitten. Oké, misschien loog ik over het bureau maar er zijn dus wel flexwerkplekken die het werken een stuk minder erg doen lijken! De Kanarie Club is voor ons een go to spot om te genieten van lekker eten én tegelijkertijd productief te zijn (geen schuldgevoel dus). Een voorbeeld van de kaart is de ‘Shakshuka’. Een gerecht waarbij je goede brandstoffen binnen krijgt om jouw werk allemaal af te ronden! Kanarie Club is dus meer dan alleen een restaurant met lekker eten. Zeker een must try!

Kiosk by Eline – Voor die zaken-afspraken

De Kiosk by Eline is niet al te groot en bevindt zich bij de Houthavens van Amsterdam. Dit zegt gelukkig niets over het aanbod, want met al die lekkere opties op het menu is het hier desondanks alsnog lastig een keuze te maken. Al deze lekkernijen maakt Eline trouwens helemaal zelf. Het is net alsof je bij haar thuis op bezoek komt, met echte liefde gemaakt vanuit de keuken.

Helaas zat het weer ons niet mee (hoop regen), maar gelukkig konden we goed geschuild onder het afdakje plaatsnemen. Knus en gezellig wachtten wij op de brunch, een voorproeverij voor onze lezers, we moeten er iets voor over hebben! Na deze proeverij kunnen we jullie garanderen dat de liefde van Eline te proeven is. Bij iedere nieuwe hap hoorde je ons ‘hmmm’ of ‘ohhhh’ zeggen. Een ideale uitvalbasis voor een goed tussendoortje of een heerlijke lunch als je in de buurt werkt. Of als je even snel heerlijke koffie en cake wil doen, maar niet te lang wil blijven hangen met een zakenpartner (we get it, been there, done that).

Waar sla jij morgen je laptop open?

Leave a Reply