Weet je nog dat je vroeger een discotheek binnenkwam en dat je overweldigd werd door het stroperige licht, de mensen in de schemer en de muziek rondom je lijf? En heb je binnenkort iets te vieren? Rookmachine kopen bij Fritz events, sluit de muziek aan en gaan met die banaan. Zo simpel kan het organiseren van een feestje zijn. Toch zetten we alle praktische zaken even op een rijtje.

Of het nu je eerste of je honderdste evenement is, het plannen van een evenement brengt altijd stress met zich mee. Het is zelfs zo stressvol dat eventcoördinator in 2017 door Forbes werd uitgeroepen tot de vijfde meest stressvolle baan.

Het organiseren van een feestje kan dus ontzettend veel tijd en stress kosten. Daarom volgen er hieronder een aantal tips en tricks zodat je niets over het hoofd ziet en je stress afneemt.

Early bird

Zodra je weet dat het feestje doorgaat, moet je in principe direct beginnen, maar dan ook echt beginnen. Hoe sneller je alle noodzakelijke punten vastlegt, hoe beter. Denk hierbij aan je doelen vastleggen, een budget opstellen, een datum prikken, plaats en ruimte, thema, informatie over de genodigden en vergeet de vergunning niet!

Als alle noodzakelijke punten op orde zijn, moeten bepaalde aspecten tot in de puntjes uitgewerkt worden om onnodige verwarring te voorkomen. Denk hierbij aan de financiën, reclame en promotie ervan. Daarnaast zijn vrijwilligers ook nooit onnodig. Handig om wat extra ‘handjes’ te hebben voor een prikkie.

Decoratie

Naast alle praktische en zakelijke punten, is het decoreren van een evenement het leukst natuurlijk. Wat voor soort thema kies je? Welke kleuren gaan hier een rol spelen? Pak je de kleinste accessoires mee of hou je het bij ‘less is more’? Voor alles is wel iets te verzinnen, maar het allerbelangrijkste item mag natuurlijk niet ontbreken, en dat is: een rookmachine! Natuurlijk een rookmachine, wat anders?! Voor wat voor een thema je ook kiest, rookmachines maken het gehele plaatje compleet door de ‘special effects’ die bij het aanzetten ervan komen kijken.

Evan afhankelijk van je wensen, zijn er speciale effecten met rookmachines te creëren. Het is handig wanneer je dit van tevoren weet. Wil je een laaghangende mist, dan ga je op zoek naar een low fogger. De rook wordt voor het verlaten van de machine gekoeld door (droog)ijs en blijft laag hangen. Een vlammenwerper kan je nabootsen door een rookmachine met een LED-ring, dit licht zorgt voor het bedoelde effect.

Heel veel succes met het organiseren van jouw toffe evenement, ik hoop dat wij dan ook uitgenodigd worden ;)

Leave a Reply