Ongegeneerd kersttruien dragen als man? In Belfast kan het! Zelfs in een 360 graden sky lounge met de meest fancy cocktailkaart. Mannen die van Kerst houden, willen hier zijn met de feestdagen. Je kan maar nooit vroeg genoeg Kerstplannen maken toch? 

Het is niet ver vliegen, met een paar uurtjes en dan ben je er al, het is alleen even wennen wanneer je de taxi pakt naar de stad en de chauffeur aan de verkeerde kant instapt. Mocht je denken: waar is die kerstsfeer dan? Heb even wat meer geduld tot je de stad binnen rijdt. Hier wordt je vol kerstvreugde ontvangen. 

“Heya Folks”

Je houdt ervan, of je houdt er niet van: dat heerlijke Ierse accent. “Heya folks, how ya doin’?”. Mocht je in het centrum willen verblijven, dan kan je een kamertje boeken in het Flint Hotel. Hartje centrum! Zo ben je in mum van tijd lopend bij de kerstmarkt, deze ligt om de hoek, en als je de deur uitstapt loop je al tegen de eerste pubs aan. Perfect voor jou en je vriendengroep om je dag en nacht te vermaken zonder de taxi te hoeven pakken.

Mocht je een avondje gek willen doen in de club, dan kan het best een klein stukje verder lopen naar ‘Cathedral Quarter’. Hier vind je Hill Street, met onwijs gezellige pubs en street art. Mocht je uit willen gaan, dan zie je mensen of in een gala outfit, of in een kersttrui. Dus ga of christmasdressed of (voor ons Hollandse gevoel) overdressed.

Ben je fan van whiskey? Dan vind je The Friend At Hand, helemaal geweldig. Het is een prachige whiskey shop, de eigenaar kan je alles vertellen over whiskey.

Verderop bij Hill Street kom je bij een bijzonder mooi stukje: Umbrella Passage. Overal hangen parapu’s in de lucht die licht geven met nog meer lichtgevende accessoires. Super tof om hier rond te lopen, met warmte lampen hier en daar zijn mensen gewoon op straat een biertje aan het drinken. Binnen is het namelijk helemaal vol! Dan weet je direct: hier is het gezellig.

 

Ongegeneerd kersttruien dragen

Hier val je juist uit de toon als je geen kersttrui draagt als man. Op straat, in restaurants en zelfs in de luxe sky lounge op de hoogste verdieping van Grand Central Hotel Belfast draagt men kersttruien. Je ziet de mannen hier zitten in de meest foute kersttruien, nippend aan de meest luxe cocktails. Obers lopen allemaal wel netjes gekleed in het rond. Wat een ervaring!

In de restaurants kom je naast kersttruien nog meer kerstsferen tegen. Denk aan kerstmenu’s, kerstdesserts, kerstdrankjes, kerstmuziek (natuurlijk) en meer. Laat je verleiden door bijvoorbeeld de kaart van Deanes Deli. Kies hier hoofdgerechten als vis, een lekker stuk vlees of een perfect bereidde risotto. Maar geen kerstdiner zonder kerstdessert natuurlijk: hier in Ierland weten ze de perfecte kerstpudding te maken. Het is niet een ‘echte’ pudding, meer een vruchtenbroodpudding, deze wil je zelf gewoon even proeven!

Genieten en zondigen

Je kent het wel, de welbekende lekkere crêpes, churros en miljoenen soorten kazen, maar dan de: half-baked cookie with warm chocolate… Een uniek kraampje op de kerstmarkt die wij in ieder geval nog niet eerder tegen gekomen zijn. Blijkbaar bestaan kerstengeltjes echt, deze springen bij het genieten van deze lekkernij over je tong heen. Meer hoeven we je niet te vertellen.

Cultuur proeven

Wil je naast de kerst lekkernijen en al het Ierse bier ook wat cultuur proeven? Breng dan een bezoekje aan Ulster Museum, ofwel; Christmas at Cultra. Het is een authentiek Iers kerstdorpje, normaliter dus niet in kerstsfeer maar in dit seizoen wel! Zelfs nep sneeuw kwam af en toe door de lucht dwarrelen, aan alles was gedacht. Deze mensen weten hoe ze een kerstsfeer teweeg brengen!

In ieder huisje was iets anders te beleven. Mocht je kinderen hebben, dan vinden ze dit prachtig. Schrijf een brief aan de kerstman met je verlanglijstje, knutsel wat in elkaar, proef de overheerlijke warme punch (zonder, maar ook mét alcohol uiteraard) of de kerstpudding. Wat een ontzettend lieve mensen hier, reken maar dat je hier een hele middag zoet kan zijn, vooral als je de kids meebrengt.

Waar ga jij heen volgend seizoen? Mocht je tips hebben, laat het ons dan vooral even weten!

Leave a Reply