Middelburg, ben jij er ooit geweest? Wellicht trekt het je niet zo om helemaal richting Zeeland te gaan rijden, maar met een stad vol rijksmonumenten (zo’n 1100) is het wellicht toch de moeite waard niet? Vooral met een overheerlijk dinertje bij Eleanor…

Wat je kan verwachten van deze stad: authenticiteit en historie. Je zou kunnen zeggen dat de tijd hier stil heeft gestaan, maar dan in positieve zin van het woord. Het stadje brengt rust en hotspots als Eleanor is al jaren de plek waar ook lokale bewoners graag een hapje of drankje doen.

Al jaren goed, nu nog beter

Boutique Hotel Eleanor, een monumentaal pand uit 1752 (!). De tijd moest een keer komen voor een renovatie, en nu is het dan echt zo ver gekomen. Met een grote verbouwing verwelkomt Eleanor nu haar gasten met een elegant nieuw interieur. Het is een designhotel op Zeeuwse bodem, maar staat bij ons vooral bekend om een heerlijke menukaart met een cocktailbar waar je u tegen zegt.

Smaak staat centraal

Brasserie Eleanor zegt het zelf al: de smaak staat centraal. En dat konden wij zeker proeven bij ons bezoek. De verschillende combinaties van ingrediënten maakten dat wij de hele avond heerlijk hebben zitten tafelen. Een bijpassend wijntje erbij en je voelt je er helemaal op je plek. Niet gek dat zowel hotelgasten, als (lokale) bezoekers hier graag rondhangen.

Er staat ruim genoeg op de menukaart, dus er is écht voor iedereen wel wat wils. Voor ons werd het als voorgerecht de tonijn tartaar en de vitello tonato. De tonijn was Oosters gemarineerd, super vers en werd geserveerd met een avocadocréme, furikake, wakame salade en zeewierkrokantje. De vitello tonato viel met rosé gegaarde dunne stukjes kalfsvlees ook zeker in de smaak, geserveerd met tonijnmayonaise, tonijn tataki, parmezaanse kaas en gefrituurde kappertjes.

Brasserie Eleanor laat zien en vooral proeven wat voor moois en lekkers Zeeland te bieden heeft op het gebied van vlees, vis en vega. Voor het hoofdgerecht werden ons dan ook verschillende gerechten aangeraden. Wat is het lastig kiezen wanneer ieder gerecht zo heerlijk in de oren klinkt. Onder leiding van chef Nick van Eijk worden klassieke wereldgerechten geserveerd met een lokale touch. Zo gingen wij voor de kabeljauwfilet en de Zeeuwse weiderund. Het laatste gerecht spreekt voor zich, en de vis werd met verrassende smaken opgediend: rode bieten toffee, zoetzure rode biet, gerookte amandelen en palingsschuim… Genieten!

Wanneer de gerechten de hele avond al goed smaken, zou je toch gek zijn om het toetje over te slaan. Met een crème brûlée en Opéra sloten wij de avond af. Dit laatste dessert bestond uit een laagjescake van amandelbiscuit, chocolade ganache en koffie-botercrème met amandel-vanille ijs. Zeker een aanrader!

Met het plekje midden in Middelburg en een kaart om de hele avond bij te tafelen, is het niet een gek ideetje om te blijven logeren. En dat kan dan ook zeker in het hotel!

Zo kan je nog net even langer rondkijken in de stad met de 1100 rijksmonumenten. Ga jij ze allemaal af?

Leave a Reply