Wat een ellende dat de kapperszaken de deuren moesten sluiten. We zijn maar al te blij dat deze weer back to business zijn. Ben jij al bij de kapper geweest? Via de app Treatwell maak jij snel en makkelijk een afspraak bij een van de vele aangesloten kapperszaken. 

In de aanloop van de opening van haar- en beautysalons, zag Treatwell het aantal boekingen in Nederland verviervoudigen. De nieuwste cijfers laten zien dat deze trend zich voortzet: Treatwell ontvangt gemiddeld 2,5x meer boekingen per week dan vóór COVID-19. De meerderheid van de boekingen wordt gemaakt door mannen. Hoe boeken zij op Treatwell?

Knipbeurt voor mannen de meest geboekte behandeling

De meeste mannen onder ons konden blijkbaar niet wachten het haar weer te laten knippen. We vertegenwoordigen de meest geboekte behandeling in de categorie ‘haar’. 23% van de boekingen van afgelopen twee weken was “mannen knippen”. Ter vergelijking: “vrouwen knippen én verven” vertegenwoordigen samen ‘slechts’ 16% van de boekingen. Niet alleen in Nederland, in heel Europa is te zien dat “mannen knippen” in de top 3 meest geboekte behandelingen staat (15% van alle boekingen). Met Duitsland en Nederland als de grootste drijvers.

COVID-19 brengt een hoop veranderingen met zich mee, zo ook in de kappers-scene. Er wordt nu meer online geboekt. Treatwell zag een toename in online boekingen van klanten die normaal gesproken bij de zelfde salon offline boeken (telefonisch of walk-in). We plannen nu ook net even verder vooruit (voor zover wij mannen dat kunnen). De verklaring hiervoor kan zijn dat we nu flexibeler zijn met onze tijd en de agenda’s van de salons raakten vooral direct na opening mega snel vol.

Er worden ook minder peak-hour boekingen gemaakt worden. Lunchtijd & after-work behandelingen zijn veel minder prominent vertegenwoordigd in de cijfers, omdat de meeste mensen thuiswerken en hun tijd flexibel indelen. Ochtenden (vooral rond 10 uur) zijn nu heel populair en waar voorheen de zaterdag de dag met de meeste boekingen was, is dat nu de dinsdag.

Hairlounge Amsterdam

Via de Treatwell app kan je bij verschillende kapperszaken boeken. Zo heb je bijvoorbeeld Hairlounge Amsterdam midden centrum. Deze kapperszaak is al jaren lang gespecialiseerd in mannen en doet sinds een half jaartje ook vrouwen kapsels. De kapper is blij dat de deuren weer geopend zijn voor alle klanten. Jenny, een van de kappers, laat weten dat de eerste weken de vloer vol lag met afgeknipt haar en er zeker een hoop gevallen waren waarbij het kapsel door ofwel vriendin ofwel moeders om zeep geholpen was.

“Voor mannen is een goede kapper gewoon heel belangrijk. Wij vrouwen hebben ook make-up, veel sieraden en haar accessoires waarmee we onszelf opleuken. Bij mannen is een goed zittend kapsel een van de weinige dingen die hij aan zijn uiterlijk heeft aan persoonlijke uitstraling. Dat moet gewoon goed zitten!”
Jenny, Hairlounge Amsterdam

Leave a Reply