De coronacrisis hakt wereldwijd in op vrijwel alle bedrijven, zo ook bij de verkoop van auto’s. Deze terugval is ergens logisch, wegens de maatregelen in Nederland werken een hoop mensen nu thuis. Dat heeft vooral een impact op de verkoop van auto’s voor zakelijk gebruik. Wat betekent dit voor wie nu wél graag een auto wil kopen?

Een nieuwe auto kopen, hierin zijn een aantal trends die opgemerkt worden in deze tijd van crisis. Diesel is uit de gratie, een lening is zo gek nog niet, elektrisch rijden rukt op en crossover of hybride is relatief populair geworden. Wil jij een nieuwe auto kopen? Weet je al welke auto je graag wil kopen? Ga je voor elektrisch? En hoe financier jij jouw nieuwe auto?

Elektrisch rijden in je nieuwe auto

Per 1 januari 2021 gaat het bijtellingstarief omhoog. Dit jaar betaal je als leaserijder 8 procent bijtelling voor privégebruik van een nieuwe elektrische auto en dat wordt volgend jaar 12 procent. Daarom is de verwachting dat de vraag naar een elektrische auto dit jaar nog zal stijgen. Ook niet te vergeten, vanaf 1 juli is er een nieuwe aankoopsubsidie voor particuliere kopers van elektrische auto’s. Voor een nieuwe elektrische auto komt dit neer op een korting van 4.000 euro.

Crossover en hybride auto kopen is hip & happening

Een aantal segmenten doen het volgens data- en adviesbureau Aumacon nog wel relatief goed. Hier gaat het vooral om de SUV’s en hybride auto’s, en dan vooral binnen de SUV’s de zogenaamde crossovers. Dit zijn de bestaande modellen waar een hogere variant van is gemaakt. Zo heeft Peugeot al standaard in het aanbod bijvoorbeeld de 308 of 508 en de 3008 of de 5008. De laatste twee modellen zien er stoer uit, bieden meer ruimte en hebben een hogere instap. Wil je dus een nieuwe auto kopen in de mode, dan weet je waar je voor moet gaan!

Een nieuwe auto kopen, hoe ga je dat financieren?

Heeft de coronacrisis jou ook geraakt, maar wil je wel een nieuwe auto kopen? Dan kan je jouw auto financieren door middel van een persoonlijke lening. Ruim 86% van de mensen die lenen voor een auto kiest voor deze manier van lenen. Waarom? De auto is meteen van jou, je betaalt een vast bedrag per maand, geniet van een vaste en lage rente en tot slot is boetevrij extra aflossen bijna altijd mogelijk. Klinkt goed toch? Nu ben je ook vast benieuwd hoeveel jij dan kan lenen. Gemiddeld lenen mensen ongeveer € 14.000 voor een auto. Hoeveel jij kan lenen om jouw nieuwe auto te kopen, hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Heb je een hoog inkomen? Dan kan je ook genieten van een hogere lening.

Leave a Reply