Wie is er niet gaan klussen na de eerste lockdown? Heb jij inmiddels zoveel ervaring op gedaan dat je wel een eigen bouwbedrijf zou kunnen starten als zzp’er? Lees dan vooral verder!

In dit artikel delen we met jou de tips en tricks om een eigen bouw onderneming succesvol te laten verlopen. Voor sommigen kan het een sprong in het diepe zijn, maar als je het klussen leuk bent gaan vinden is het toch zeker de moeite waard om de sprong te nemen?

Starten bij het begin

Er zijn mensen die per direct willen beginnen. Een gebruiksaanwijzing lezen? Nee hoor, meteen aan de slag! Vaak zie je het dan gebeuren dat ze uiteindelijk toch wel die gebruiksaanwijzing erbij moeten pakken om het bouwpakket écht goed in elkaar te zetten. Laat vooral dit riedeltje achterwege en start meteen met het maken van een ondernemingsplan. Schrijf tot in detail wat je plan is en breng ideeën die je hebt in kaart.

Maak het officieel

Wanneer je legaal aan de slag wil gaan kan je je het best even inschrijven bij de KvK. Zo gebeurd! Hier geef je jouw onderneming een naam en kan je nadenken over de financiën. Hoe veel vraag jij bijvoorbeeld per klus? Of vraag jij uitbetaling per uur? Wel belangrijk om te weten voordat je aan een klus begint.

Naast het KvK papiertje is het ook belangrijk om het materiaal in huis te hebben voor je start met een klus. Komt wel zo professioneel over. Heb jij bijvoorbeeld al een goede grote kamersteiger? Dat is de kleinere versie van een normale steiger waardoor jij bijvoorbeeld ook binnenshuis overal bij kan komen. Ze staan bekend om gemak in opbouwen en afbreken en zijn gemakkelijk met wieltjes te verplaatsen. Ideaal!

Werven, werven, werven

En dan nu: klanten werven! Geld verdienen doe je niet zonder betalende klanten. Zorg ervoor dat al jouw vrienden en familie het woord doorgeven over jouw bouw onderneming, maak wat social media pagina’s aan, denk eventueel aan een website en zorg ervoor dat je goed bereikbaar bent!

Ben jij al klaar voor de start van jouw bouw onderneming?

Leave a Reply