We zien sporters vaak met eiwit shakes, kip, broccoli en rijst rondlopen. Betekent dit dat je niet vegetariër of vegan kan zijn als je fanatiek sporter bent? Zeker niet! Denk bijvoorbeeld aan sprinter en verspringer Carl Lewis of Iron Man Dave Scott, deze topsporters bewijzen bijvoorbeeld dat vlees eten niet noodzakelijk is voor top prestaties in de gym. 

In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden op jouw menu als je goed wil blijven sporten maar graag vegetarisch of zelfs vegan wil eten. We hebben een paar tips voor je, recepten en product aanraders!

Begin de dag goed

Een goed ontbijt kan al snel zonder vlees of dierlijke producten. Denk bijvoorbeeld aan een havermoutpap met plantaardige melk. Om het op smaak te brengen kan je kaneel toevoegen of onwijs lekkere en gezonde bessen als de rode bessen van Berrybrothers, deze zijn te koop bij de Albert Heijn bij jou om de hoek. Mocht je wel dierlijke producten eten, dan kan je een lekkere honing als die van Melvita toevoegen. De welbekende honingspecialist. Zo maak je dat havermoutpapje nét even smaakvoller.

Blijf voor jezelf zorgen

We horen het wel eens om ons heen: mensen die vergeten te lunchen. Hoe het mogelijk is, dat is ons een raadsel. Zet desnoods een wekker als je het wel eens vergeet, want de lunch is heel belangrijk! Haal een zonnetje in huis met bijvoorbeeld de rode linzen van Vale del Sole. Deze linzen vind je in de schappen van de Albert Heijn. Je kan deze koken, wat groenten en kruiden toevoegen en dan heb je een vegan soepje om op te warmen op deze koude dagen. Maak vooral veel, dan kan je het bewaren in de koelkast en de volgende dag bijvoorbeeld weer eten!

Best for last

Met het diner wil je natuurlijk wel even iets lekkers op tafel zetten. Het is echt een fabel dat mensen denken dat je niet lekker kan koken als je zonder vlees, vis of andere dierlijke producten een maaltijd gaat maken. Het is zo simpel! Wij maakten bijvoorbeeld een lekkere nostalgische spaghetti bolognese en het smaakte echt verrukkelijk. We delen dit vegetarische recept graag met je:

Ingrediënten: 
Spaghetti van La Molisana (haal je bij de Appie)
Vegan gehakt van The Blue Butcher (haal je bij PLUS)
Pasta saus van Food Fellows (haal je bij PLUS)
Groentenmix
Optioneel: geraspte kaas
Recept: 
Het is heel simpel! Kook de spaghetti gaar terwijl je de groenten alvast opbakt in de pan, voeg hierbij het vegan gehakt toe en bak alles lekker door elkaar. Vervolgens voeg je hier de pasta saus aan toe, die al helemaal ready to eat is van de Food Fellows. Waarna je de gare spaghetti door de saus roert, het opschept en eventueel nog geraspte kaas over het geheel strooit. Easy, maar oh zo lekker!

We zijn sowieso wel fan geworden van de Blue Butcher, dit is echt een top vleesvervanger voor mannen. De burgers zijn ook fantastisch en alles uit het assortiment is vegan (behalve de sausages), maar smaakt alsnog fantastisch. Zij staan dan ook voor goed en smaakvol eten zonder vlees. De producten zijn gemaakt van de beste ingrediënten, plant-based, voornamelijk met soja en tarwe.

Hoe ziet jouw voeding eruit?

Het beste advies voor zowel niet-vegetariërs als vegetariërs als vegans is: zorg voor een afwisselend menu. Varieer in je maaltijden. Variatie in het menu zorgt niet alleen voor een goede mix van eiwitten, maar ook voor een evenwicht van eiwitten met koolhydraten en andere voedingsstoffen.

Leave a Reply