Helaas ziet het er niet naar uit dat we op erg veel versoepeling kunnen rekenen voor de komende feestdagen. Dat betekent, dat we er dus zelf maar het beste van moeten maken thuis. Laat je hoofd niet hangen, wees geen Flappie en trek alles uit de kast om iets van de feestdagen te maken dit jaar.

Wat drinken we met de feestdagen dit jaar? De 10 jaar gerijpte Genever van Boomsma. Deze drink je tijdens een mooie gelegenheid, voor zo’n bijzondere genever moet je even een momentje maken.

Feestdagen in Nederland

De een viert liever de feestdagen in een tropisch oord, de ander zoekt liever de sneeuw op. Dit jaar blijven we met z’n allen lekker hier, in Nederland. Maar niet getreurd, want al het goede komt uit… Nederland! Voor deze – nu al – iconische genever combineerde Boomsma het beste van hun Hollandse roots met de rijke smaken verkregen uit kleine voormalige bourbonvaten van Amerikaans eikenhout. Deze Oude Genever is maar liefst 10 jaar gelagerd. Een houtgerijpte genever wordt nog nauwelijks gemaakt, laat staan één van een decennium oud. Vergelijk ‘m met een premium malt whisky, maar dan van eigen bodem.

Rijkelijk geschonken

Alles wat lekker is, kost tijd. Deze genever heeft een rijke historie, er ging eindeloos proeven en ruiken vooraf, want het eindresultaat moest en zou perfect zijn. Wel 10 jaar lang is er gewacht, een melange van fijne graandestillaten en de zuiverste koren- en moutwijn, een sterk staaltje vakmanschap. Wederom dus te nuttigen op een bijzonder moment, zoals met kerst!

Hoe het ruikt: zacht zoete geur van vanille, krenten, meloen en houttonen.
Hoe het proeft: ronde en zachte smaak van vanille, een houttoets en zoethout.

En hoe drinken we deze genever dan de komende feestdagen? Het best proef je deze perfect gevormde genever natuurlijk puur, maar om iedereen een plezier te doen die bij jou over de vloer mag komen, kan je er ook een cocktail mee maken. We geven je alvast een paar tips & tricks zodat je alvast kan oefenen en voorproeven:

AGED MARTINEZ
50 ml Boomsma Vat Gerijpte Genever -10 jaar-
40 ml rode vermouth
3 drips angostura bitters
1 Maraschino kers

Schenk de genever, vermouth en de angostura bitters in een mixingglass met ijs. Roer goed door en schenk daarna uit in een gekoeld cocktailglas. Voeg als laatste de kers toe.

GRAND OLD
30 ml Boomsma Vat Gerijpte Genever -10 jaar-
30 ml Grand Marnier
30 ml vers limoensap

Schenk de genever, Grand Marnier en de limoensap in een tumblerglas met ijs. Roer even door en serveer met een schijfje sinaasappel.

Geniet en drink met dierbaren!

Leave a Reply