Ibiza kennen we allemaal wel, en zijn velen van ons ook wel geweest. Maar heb jij ook al eens een bezoekje gebracht aan Formentera? Prachtige stranden aan een heldere zee, adembenemende zonsondergangen, waterplezier en nog veel meer redenen om dit eiland een bezoekje te brengen.

Het eiland ligt op zo’n 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, je bent met de ferry in zo’n drie kwartier overgevaren. Redenen genoeg dus om hier op z’n minst een kijkje te nemen. Dan is de kans groot dat je hier langer wil blijven hangen.

Reden 1: Een kwartiertje onderweg

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Spaanse regio Balearen. Met een lengte van 19 kilometer en één hoofdweg ben je vaak maar een kwartiertje onderweg en is het lastig de weg kwijt te raken. Geen gezeur dus met kaarten of ruzie met mevrouw van Google Maps.

Reden 2: De stranden

Een strand met zand witter dan wit en de zee blauwer dan blauw. Het water is zo helder dat je alles op de bodem ziet liggen, en in tegenstelling tot Nederland is dit geen rotzooi. Alles is netjes en de natuur is goed onderhouden. Een must-see strand op dit eiland: ‘Platja de Ses Illetes’. Een strandje waar je in een paar seconden aan de andere kant van het eiland bent. Een idyllisch plekje. Hou je meer van avontuur? Dan zijn er ook genoeg andere mooie gebieden te ontdekken op zo’n klein eilandje.

Reden 3: Lokale gerechten en wijn

Lunch-tip: Restaurant Es Caló, vernoemd naar het dorpje waar dit restaurant gelegen is. Je zit aan een tafeltje op een paar meter afstand van de zee. Zet een fles lokale witte Formentera wijn ‘Terramoll Savina Blanco” op tafel en geniet van de menukaart met gerechten als tonijn tartaar, ceviche en uiteraard: een top-paella.

 

Diner-tip: Vooral wanneer je indruk wil maken op je vrouw, vriendin of date van het eiland, is dit een plekje om heen te gaan: Restaurant El Mirador. Dineren met uitzicht op de zonsondergang. Zet een fles rode lokale wijn ‘Terramoll Es Virot’ op tafel, en geniet hier van goede tapas.

Reden 4: Het water op met Wet4Fun

Kayakken, SUP’en, het kan hier allemaal. Maar natuurlijk is kitesurfen en caramaran zeilen hier het meest interessant. Heb je al genoeg ervaring? Dan kan je het zo boeken dat je zelf het water op gaat. Zo niet, dan gaat er een ervaren instructeur mee.

Reden 5: Waarom niet

Wie wil er nou niet deze prachtige zon in de zee zien zakken…

Leave a Reply