Nijmegen zal niet de eerste bestemming zijn die je graag nog wil bezoeken, maar is zeker een leuk weekendje weg als je er even tussenuit wil. Vooral met die lastige maatregelen en Nederland weer op rood, is een uitje in eigen land niet eens een slecht idee. Hier rij je zo naartoe!

In dit artikel lees je meer over een weekendje weg in eigen land, met in de hoofdrol de mooie stad: Nijmegen. 

Ontdek Nijmegen zelf

Wij verbleven in Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent, het hotel welke prima bereikbaar is of je nu met ov bent of met de auto. Het station is op zo’n minuut loopafstand en ben je met de auto, dan mag je deze als gast bij het hotel parkeren in de parkeergarage. Als je vervolgens naar het centrum van de stad wil, of een van de andere activiteiten wil doen die Nijmegen te bieden heeft, kan je via het hotel een fiets huren. Zo kan je Nijmegen ontdekken én die verdiende borrel doen op het terras.

Naast een goeie borrel is er ook een heerlijke ijssalon in de stad om lekker af te koelen en kan je nog even shoppen op de Lange Hezelstraat (oudste winkelstraat van Nijmegen). Wil je tijdens jouw ontdekking door de stad ook nog echt iets leren? Dat kan! Via de online stadgids. Zo maak je zonder een gids in te huren toch een historische stadswandeling. Tip: loop onder de Waalbrug door, via de Ooypoort wandel je zo de Ooijpolder in.

Een biertje bij een prachtig uitzicht over de stad

Wat het mooist is aan het Van Der Valk Hotel in Nijmegen-Lent is het adembenemende uitzicht over de stad. Wil je na een dagje Nijmegen nagenieten van deze stad, dan boek je hier een van de kamers op een hoge verdieping en aanschouw je de stad op afstand. De roomservice is zo bij je en dan geniet je van een lekker koud biertje en een hapje met uitzicht op de stad.

Bij het hotel kan je ook terecht in het restaurant voor de grotere trek na de eerste borrel. Met een goed glas wijn kan je hier kiezen uit een uitgebreide menukaart van risotto tot luxe vlees gerechten.

En sla ook vooral het dessert niet over.

Nog een laatste dagje genieten

Je wil natuurlijk alles uit je laatste dagje halen, dan kan je deze ook maar beter goed beginnen. Denk aan een royaal ontbijt op bed. Zo geniet je nog net even extra van die laatste dag wakker worden met uitzicht op de stad.

Naast dat de stad dus erg gezellig is, kan je hier ook nog genoeg beleven. Denk bijvoorbeeld aan Museum Het Valkhof. Altijd leuk om toerist in eigen land te spelen toch? Hier vind je de kleurrijke collectie moderne kunst en prachtige verzameling oude kunst. Zowel modern als ouderwetse bezienswaardigheden dus, je komt alles te weten over het Romeinse leger en het leven van alledag toen Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was.

Ben je opzoek naar nog meer tips om jouw bezoek aan Nijmegen helemaal compleet te maken? Ga dan naar de website www.visitnijmegen.com.

Leave a Reply