Nu vakanties in eigen land steeds gangbaarder worden, wil het gross van de mensen graag toch nog een speciale, luxe of high-end locatie boeken in een van de vele inspirerende steden die Nederland te bieden heeft. En dat kan; zelfs voor een lagere prijs dan je zou verwachten.

Deze 5 hotels zijn geweldig, ook voor je portemonnee.

ibis Styles – Den Haag

Midden in het politieke hart van Nederland bevindt zich deze verborgen parel. Het karakteristieke gebouw is ontworpen door een van de bekendste Nederlandse architecten, H. P. Berlage, en bevind zich in het historische centrum van Den Haag, omringd door gebouwen als het oude Stadshuis en de Nieuwe Kerk. De kamers van het hotel zijn daarentegen een verfrissende verrassing. Het hotel is voorzien van de meest moderne faciliteiten en weet tegelijkertijd de historische sfeer te bewaren. Het Mauritshuis en shop hotspot de Passage zijn te vinden om de hoek, en ook het Vredespaleis, Binnenhof en Paleis Noordeinde liggen op een steenworp afstand. Het strand is binnen een half uurtje te bereiken. Genoeg te beleven en zien dus, en dat vanaf slechts €65,- per nacht. Boeken doe je hier.

ibis Styles – Arnhem

Voor slechts €50,- per nacht verblijf je al in dit gloednieuwe hotel midden in modestad Arnhem. Het hotel bevindt zich, in het centrum van Arnhem, op steenworp afstand van het Centraal Station. Wil je de drukte van de stad even ontvluchten? De Veluwe is te bereiken binnen tien minuten door middel van bijvoorbeeld een eHub elektrische auto die te huren is via ibis zelf. In Arnhem zijn vele gezellige restaurants en bars met heerlijke terrassen te vinden voor het echte vakantiegevoel. Het hotel beschikt over een gezellige rooftop bar met geweldig uitzicht over de stad. De kamers zien eruit zoals je van een mode stad verwacht; stylish en een tikkeltje excentriek. Een kamer boeken doe je hier.

Mercure Hotel – Amsterdam Centre Canal District

Midden in Amsterdam bevindt zich, op loopafstand van het Leidseplein en de Prinsegracht, het charmante Mercure Hotel. Het boutique hotel heeft een luxe uitstraling met kamers die zijn gestyled tot in de puntjes. Dit Mercure hotel is daarom ook niet voor niets tot de winnaar van een World Luxury Hotel Award uitgeroepen een aantal jaar geleden. Voor de echte Nederlandse sfeer zijn de kamers zelfs voorzien van verschillende Delfts blauwe details.

Ben je een fervente museumganger? Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum zijn allemaal te bereiken binnen een kwartiertje met de benenwagen of tram. Sluit de dag relaxt af met een rondje Vondelpark. Boeken doe je hier vanaf €85,-.

Mercure – Amsterdam West

Een viersterrenhotel voor slechts €73,- en dicht in de buurt van Schiphol dat snel en makkelijk te bereiken is met de gratis pendelbus en de auto. Maar dat is nog niet alles. De Oeverlanden en het Amsterdamse Bos bijvoorbeeld zijn ideaal voor een picknick of wandeling om helemaal tot rust te komen. Ook uitstapjes zonder teveel moeite naar Amsterdam-Centrum zijn binnen handbereik. The best of both worlds dus. Het hotel heeft ruime kamers, een fitnessruimte en een terras. Restaurant ‘At West’ voorziet je van de heerlijke Franse keuken met bijpassende wijnen. Boeken doe je hier.

Hotel Ibis – Tilburg

Vanaf ongeveer €60,- heb je al een kamer in dit gezellige hotel. In de bar waart een gezellige ouderwetse sfeer rond die gasten het gevoel geeft in een bruine kroeg te zijn beland. De kamers zijn daarentegen fris en modern, wat een extra dimensie geeft aan het verblijf. Actievelingen kunnen hun hart ophalen met alle mooie fietsroutes in de buurt die ontdekt worden met een huurfiets van het hotel. Vanuit het hotel – dat centraal gelegen is – zijn pretparken zoals de Efteling en Safaripark Beekse Bergen makkelijk te bereiken, maar ook de binnenstad van Tilburg is de moeite waard. ibis Tilburg heeft een ruim buitenterras met veel groen waarop je kunt genieten van bijvoorbeeld een La Trappe biertje; deze brouwerij is namelijk op wandelafstand van het hotel te vinden. Boeken kan hier.

Tourist Inn | Amsterdam centrum

Altijd al eens solo willen reizen? Of met een groep vrienden willen backpacken in eigen land? Why not! Deze spot is perfect voor avontuurlijke nomaden, vrienden die eens iets anders willen uitproberen en voor gezinnen die nergens voor terugdeinzen. Doordat je midden in het centrum van Amsterdam verblijft, is alles binnen handbereik. Ontdek het echte Mokum en bezoek de plekken die je altijd al eens hebt willen zien – van het Anne Frank Huis tot aan het Rijksmuseum. Of stap binnen bij restaurants waar de locals te vinden zijn. Kortom: never a dull moment. De kamerprijzen van de kamers starten vanaf 52 euro en reserveren kan via deze link.

Voor beeldmateriaal in hoge resolutie klik je hier.

Leave a Reply