Sommigen mochten eindelijk weer even naar kantoor, sommigen waren nog nooit op kantoor geweest, sommigen zagen hun (nieuwe) collega’s voor het eerst. We begonnen er net aan te wennen en toen kwam het slechte nieuws weer: we gaan weer thuiswerken.

Het is niet altijd even makkelijk, vooral als je kinderen hebt, om thuis te werken. En inmiddels is het ook niet leuk meer. In het begin was het misschien nog een bijzondere beleving, maar we zijn er nu toch echt wel klaar mee. Daarom is het fijn dat Amsterdam wat perfecte werk-plekjes heeft waar je terecht kan!

Zoku – hier sla je lunch ten minste niet over

Voor een werkplek betaal je ongeveer 35 euro, en je mag dan de hele dag bij Zoku zitten en krijgt bij aankomst een lekkere kop koffie waarna je rond lunchtijd aan kan schuiven bij het buffet. En wat voor buffet! Hier weet je zeker dat je lunch niet overslaat, want hoe druk je ook bent en hoeveel meetings er ook achter elkaar door lopen op Teams, dit wil je niet missen. De chefs maken vers diverse warme en koude gerechten die voor je worden uitgestald zodat je het alleen nog maar op je bordje hoeft te scheppen.

Met een moderne work-office look zit je hier op je gemak met je laptop. Genoeg stroom aansluitingen, vergaderruimtes die je erbij kan boeken en nieuwe collega’s. Iedereen om je heen is aan het werk en als je hier vaker komt zal je al snel een deel van de community worden. Nieuwe collega’s zonder nieuw werk te zoeken.

Onder het genot van de Fika in de namiddag leer je ze wel kennen. Fika is een Zweedse benaming voor ‘een koffie of thee momentje met iets lekkers’. Aangezien Zoku een Zweedse hotspot is, doen ze hier ook aan mee. Good for you, want rond 3en staat er heerlijk gebak klaar met koffie of thee. Om ook die laatste uurtjes nog even door te komen.

Volkshotel – werk je ineens op hoog niveau

Bij het Volkshotel kan je gratis gaan zitten en je laptop openklappen, ten minste, wel bestel je natuurlijk even een koffie of ontbijtje, en als je lekker zit kan je dit vervolgen met een heerlijke lunch. Je kan beneden zitten, op de begane grond, bij het café De Werkplaats. Daar zijn ook diverse work stations die je kan boeken. Hier zit je privé, kan je klanten uitnodigen, werken met collega’s of gewoon zelf in stilte je belangrijke meetings doen. Dan mogen ze wel zo belangrijk zijn dat het de extra kosten waard is natuurlijk. Maar ook buiten de work stations om zit je hier prima om je werk te doen. Kom wel vroeg, want de plekjes zitten al snel vol en het restaurant is een laptop-vrije zone. Ook wel zo lekker om je in je pauze even terug te trekken en écht even pauze te nemen. We weten allemaal hoe dat gaat nu tegenwoordig!

Wil je een niveautje hoger werken? Dan pak je de lift naar de rooftop, naar het Canvas restaurant. Natuurlijk is het nu een beetje koud om buiten te zitten, maar met de grote ramen geniet je ook van het prachtige uitzicht vanaf binnen. Geniet van een lunch, de soep van de dag is altijd goed, vooral met dit weer. En die hebben ze beneden trouwens ook!

The Hoxton – Lekker aan de gracht

Amsterdam heeft z’n charmes en als je dan toch niet op kantoor mag werken dan kan je net zo goed genieten van een mooi uitzicht. Toch? Dan zit je bij The Hoxton helemaal op je plek. Want een werkplekje hier geeft je (als je mazzel hebt en bij het raam kan zitten) uitzicht op de Herengracht. Kopje koffie erbij en je werk-dag kan al niet meer kapot, misschien moeten we hier elke maandag maar gaan zitten?

Krijg je een beetje trek, dan kan je terecht in het restaurant. Onze aanrader: de avocado toast met zalm. Klinkt zo simpel maar daarom is het een kunst hoe lekker deze bereid kan worden. En dat doen ze hier dus. Echte kunstenaars weten hoe ze van simpel iets speciaals kunnen maken, en het dan alsnog simpel te houden. Klasse! Lekker hoor! Wij zijn fan.

DEUS Cantina – De charme loopt door

Nu houden we gewoon veel van de Jordaan, en knusse plekjes, vooral in dit weer. Dus ja, we zijn zeker fan van deze hotspot: DEUS Cantina. Hou de website in de gaten voor een volledige review over dit restaurant in de Jordaan. Er is namelijk veel meer over te vertellen. Als je binnenstapt, zoek dan niet meteen een eerste de beste plekje. Het uitzicht op de gracht is mooi, maar er valt nog zoveel meer te zien als je in het restaurant doorloopt naar achteren. Ook genoeg plek dus om even een dagje te werken. En laten ze nu ook een mega lekkere kaart hebben, dat kan natuurlijk niet anders als het onze favoriet is.

Waar we (zolang het op de menukaart staat) voor terugkomen is de burrata. Deze wordt vergezeld met pompoen, vijgen, balsamico en geroosterde zaden als pompoenpitten. Klinkt zo simpel hé, maar ze zullen vast een geheim hebben in dit gerecht, want het smaakt fantastisch. Wanneer gaan we weer?

Dat zijn al 4 werkplekjes waar jij heen kan vluchten op je thuiswerkdag. Werkse!

Leave a Reply