Porto heeft twee prachtige kanten, zowel aan de historische UNESCO kant van de rivier, als aan de kant vol port- en wijnhuizen kijk je je ogen uit. Handig om dan aan beide kanten even te verblijven. Daarom deze maand twee hotels in de spotlight in Porto: The Yeatman & Infante Sagres.

Aan de kant vol port- en wijnhuizen vind je het Europees leidende wijnhotel ‘The Yeatman’. En midden in het historische centrum van Porto vind je het zusje van dit hotel ‘Infante Sagres Hotel’. In dit artikel lees je meer over deze heerlijke verblijf opties.

The Yeatman Hotel

Als je een wijnliefhebber bent, zal je zeker weten verliefd worden op dit hotel. The Yeatman is een van Europa’s hoogstaande wijnhotels. Elke kamer is individueel ingericht door diverse Portugese wijnproducenten. Zij hebben in een toegewezen kamer hun stempel achtergelaten door middel van accessoires en foto’s. Maar zelfs als je niks met wijn hebt, is de kans zeer groot dat je alsnog verliefd zal worden alleen al om het adembenemende uitzicht vanuit elke kamer. Geniet van en heerlijk bed met een uitzicht op de rivier en de historische stad Porto. En van datzelfde uitzicht geniet je vervolgens ook bij het uitgebreide ontbijtbuffet.

 

Ook het zwembad heeft het magische uitzicht waar we geen genoeg van konden krijgen. Op de foto’s ziet het er al prachtig uit, maar in het echt was het nog veel mooier. Rondom het zwembad vind je de fitnessruimte en een spa waar je helemaal tot rust kan komen. In het hotel zelf kan je je dus alleen al vermaken!

The Yeatman is gelegen in het historische hart van Vila Nova de Gaia naast de oude ‘lodges’ waar Porthuizen hun wijnen voor meer dan drie eeuwen hebben gerijpt. Naast het hotel vind je WOW, The World Of Wine, wat ook zeker een bezoek of twee waardig is. Met diverse musea waar je jezelf uren kan vermaken (echt!), restaurants waar je het liefst alles van de kaart uitprobeert (vooral in het steak restaurant) en waar je al je kennis op kan doen over wijnen en port. En daarom ook een ontzettend goed aanbod in wijn bij het diner in dit hotel. Het Michelin-restaurant met wel twee sterren!

The Yeatman Restaurant

Het restaurant in The Yeatman heeft twee welverdiende Michelin-sterren. We waren vereerd om aan tafel plaats te nemen, en ze hebben ons het hof gemaakt. De hele avond werden we verwend met de meest verrassende gerechten vol smaak, gecombineerd met bijpassende wijnen en dat prachtige uitzicht over de rivier en het stadscentrum van Porto. In dit artikel lees je er meer over!

Infante Sagres

Het zusterhotel van The Yeatman is net zo succesvol, Infante Sagres is het toonaangevende luxueuze boetiekhotel van Porto. Gelegen in het historische deel van Porto, dicht bij het UNESCO-werelderfgoedgebied, is het de perfecte plek om vanuit hier de stad te verkennen. En na zo’n lange dag kan je een welverdiend drankje doen bij een van de vele bars op twee straten loopafstand. Je kan rollend terug!

Infante Sagres opende haar deuren in 1951 en het duurde 6 jaar om te bouwen. Het is alsof je een film binnenloopt. Sierlijke, gebeeldhouwde plafonds, prachtige gebrandschilderde ramen (uit 1945) en grote kroonluchters, het is net een sprookje. De ontbijtzaal had bijvoorbeeld zo uit beauty and the beast kunnen komen.

Veel beroemde, en zelfs koninklijke gasten, boekten al een verblijf bij Infante Sagres. Onder meer de Engelse koninklijke familie, in het bijzonder koningin Elizabeth II. Uiteraard verbleven zij de Royal Suite. We snappen het wel, in die heerlijke bedden voelden wij ons ook de koning(in) te rijk.

Vogue Café van Infante Sagres

In dit restaurant voel je je al helemaal een beroemdheid. Vogue Café is de bar en het restaurant van het hotel. Dit restaurant ademt het tijdschrift Vogue. Overal hangen prachtige modieuze foto’s en het stijlvolle interieur zegt al meer dan duizend woorden. Hier is het zeker een mooi moment voor de meest modieuze outfit uit je koffer.

Om te starten serveren ze hier bijzonder goede cocktails, laat je verrassen door de ober want die weet precies aan te voelen wat je lekker zal vinden. Terwijl je probeert de cocktail niet te snel op te drinken, is het maken van een keuze niet zo gemakkelijk. Alles klinkt heerlijk!

We hadden de sint-jakobsschelpen met gekarameliseerde ui en een mousserende wijnsaus, een traditioneel Portugees kaas- en gerookt vlees plankje en de burrata salade met gegrilde pompoen en geroosterde pompoenpitten (beste combinatie ooit). Als afsluiter van het diner genoten we van een klassiek dessert: The Charlotte. Zelfs als je niet van desserts houdt is dit een mooie afsluiter. Niet te zoet en heerlijk fris, de perfecte balans.

Leave a Reply