Alle prijzen stijgen, dus al sneller grijpen we naar aanbiedingen of de bijna-over-datum-kortingen in de supermarkt. Ondanks dat de motivatie misschien geldbesparing is, heeft het kopen van bijna-over-datum producten meer voordelen. Want voedselverspilling is uiterst zonde!

Foodello is de online supermarkt die restpartijen voedingsproducten aanbiedt. Uit onderzoek door een extern bureau in opdracht van Foodello blijkt: een meerderheid van de Nederlandse consumenten is bereid om online voedsel te kopen en zo voedselverspilling te verminderen. 

THT

Nederlandse consumenten zijn dus niet vies van eten-over-datum. Even een klein wist-je-datje: ‘THT staat voor ‘Ten minste Houdbaar Tot’. Een THT-datum staat op voedingsmiddelen die niet snel bederven. Na deze datum kan de kwaliteit, zoals de smaak, geur of kleur van het product, achteruitgaan. Je kunt het vaak nog wel zonder gevaar eten’ aldus het Voedingscentrum.

Je kan dus nog prima bepaalde producten eten als ze voorbij de Ten minste Houdbaar Tot-datum zijn. Sowieso met eten en drinken over de datum is de vuistregel: kijken, ruiken, proeven. Zo kan je zelf bepalen of het nog veilig is om te eten. Tegenwoordig moet ons alles voorgekauwd worden, maar we hebben zelf ook de zintuigen om voor onszelf beslissingen te maken!

Ook geen verspilling

Naast de voedselverspilling is er ook nog geldverspilling. Bij Foodello ga je beiden tegen! Want de online restproducten worden verkocht met hoge kortingen. Zo is het nog goedkoper om hier je boodschappen te bestellen dan bij de supermarkt. Natuurlijk is het voornamelijk verpakte producten, maar daar bestaat uiteindelijk toch zo’n beetje de helft van je boodschappen uit.

Je ziet op de website meteen duidelijk de THT-datum! En de levering is snel. Tussen de 1-3 werkdagen, maar bij ons werd het meteen de volgende dag al geleverd. Dat is toch fijn als je vlakbij de houdbaarheidsdatum besteld hebt. En als je eenmaal besteld hebt, dan zie je ook meteen hoeveel kg voedselverspilling je bespaard hebt!

Leave a Reply