Het komt helaas nog wel eens voor dat buitenboordmotoren gestolen worden. Hartstikke vervelend natuurlijk, vooral omdat het best lastig kan zijn om deze diefstallen te voorkomen. Ook worden deze criminelen niet altijd gepakt door de politie.

Gelukkig zijn er toch wel wat dingen die je kunt doen om de diefstal van je buitenboordmotor te voorkomen zodat je in de zomer optimaal kunt genieten van je boot. In dit artikel lees je hier meer over!

Maak gebruik van deze tips

Zo doe je er goed aan om gebruik te maken van de volgende tips om te voorkomen dat je Suzuki buitenboordmotor gestolen wordt:

  • Gebruik een goedgekeurd slot in combinatie met een ketting of kabel om je boot vast te leggen.
  • Bij de kajuitingang moet je voor goed hang- en sluitwerk zorgen.
  • Installeer een aanvullend elektronisch beveiligingssysteem. Denk aan een vaartuigvolg- of alarmsysteem.
  • In de winter kun je de boot het beste in een veilige stalling plaatsen.
  • Plaats op de buitenboordmotor zowel je postcode als huisnummer.
  • Eventueel kun je zelfs de motor van je boot halen en mee naar huis nemen.
  • Als je dit liever niet doet dan is het van groot belang om een goedgekeurd slot op de buitenboordmotor te zetten.

Registreer de buitenboordmotor

Al gebruik je alle tips die we hierboven genoemd hebben, alsnog kan het gebeuren dat je Mercury buitenboordmotor gestolen wordt. Het is dan natuurlijk handig dat je de politie een goede omschrijving van de motor kunt geven. Het gebeurt namelijk regelmatig dat iemand aangifte doet van de diefstal, maar te weinig informatie kan geven over de buitenboordmotor. Het wordt voor de agenten dan helaas lastig om de motor terug te kunnen vinden. Daarom is het verstandig om een registratiekaart in te vullen, op deze manier heb je sowieso alle informatie over de buitenboordmotor bij de hand. Hierdoor is de kans groter dat je gestolen motor teruggevonden wordt door de politie.

Maak ook foto’s

Naast een gedetailleerde omschrijving is nog meer informatie voor de politie natuurlijk geen overbodige luxe. Daarom wordt het aangeraden om ook nog foto’s van je buitenboordmotor te maken. Je kunt dit doen met een camera, maar natuurlijk kun je hiervoor ook simpelweg je smartphone pakken. Het is sowieso belangrijk om de afbeeldingen digitaal op te slaan, hierdoor kun je ze namelijk gemakkelijk en snel sturen naar de politie als de buitenboordmotor gestolen is. Met name van opvallende kenmerken moet je foto’s maken!

Leave a Reply